Dakar 2014: Lekke band zorgt opnieuw voor inhaalrace Ginaf Rally Power

15 januari 2014 om 00:00 Sport

EDERVEEN - De laatste start van de Dakar Rally 2014 was zaterdag 122 kilometer uit het bivak. De laatste proef gaat over heuvels met cactussen. Het is een proef van 157 kilometer en er is voorspeld dat er hard gereden kan worden.

Opnieuw had Wuf van Ginkel pech. Een lekke band zorgde voor een forse terugslag in de proef. De Edervener wist echter met goede navigatie en heel hoge snelheid toch weer veel plaatsen goed te maken. De proef eindigde vandaag in de bruisende kustplaats Valparaíso.

Daarna volgde het lange wachten op het podium. Om 23.00 uur lokale tijd was het dan zover. De drie GINAF Gladiatoren mochten hun medaille in ontvangst nemen. Wuf van Ginkelkeek nog even terug op de laatste rit: ,,Er ligt één grote steen op de piste en wij raken hem vol. Weer een lekke band. We vielen hierdoor ver terug en moesten dus weer een inhaalrace gaan rijden. Gelukkig verder geen technische problemen. De motor lijken we helemaal onder controle te hebben samen met Cummins. We weten ook waar de verbeterpunten in de truck zitten, dus het komende jaar zie ik wel zitten." Het team van Ginaf rally Power eindigde op plaats 21.

Zowel Bert van Donkelaar en Hugo Kupper bevestigen met een volmondig ja dat dit drietal nog zeker een jaartje door wil gaan.

Zondag gaat het hele team van Valparaíso met de bus naar Santiago. Vandaar vliegt de groep naar Buenos Aires. Na 7 uurtjes wachten gaat Ginaf Rally Power en Ginaf Rally Service terug naar Amsterdam. Iedereen gaat even bijkomen en dan gaat het vizier vanaf maart naar Dakar 2015!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie