Pijnlijke middag Bennekom (update video)

29 januari 2014 om 00:00 Sport

BENNEKOM - ,,Wij zijn door Ajax van het kastje naar de muur gestuurd. Het was een buitengewoon pijnlijke middag voor Bennekom'', concludeerde Wilco Franken na de 5-0 nederlaag.

De eerste twintig minuten gebeurde er weinig. ,,Twee gigantische ketsers zorgden voor een 2-0 achterstand'', had Franken gezien. ,,Eerst gaf Mamoudou Kaba Dennis Kaars veel te veel ruimte. Die jankte de bal strak in de kruising. De 2-0 was helemaal kolderiek. Doelman Sjoerd Rensen stond te kijken naar een bal die van de achterlijn kwam. Het sloeg nergens op.'' Yuri Rose was de schutter.

De oud prof maakte ook de 3-0. ,,Daar grepen Rensen en Kaba ook niet goed in.'' Kevin de Visser voor en opnieuw Kaars na de rust bepaalden de eindstand op 5-0. ,,We hadden geluk dat Ajax het wel geloofde. Maar op alle posities was Ajax sneller, beter en dreigender.''

,,Hoewel het verschil met een P/D plaats drie punten is, zie ik ons niet als degradatiekandidaat. Wel moeten we uit een ander vaatje tappen. De algemene houding en instelling moeten beter. Ik zie niet de echte wil om te winnen'', oordeelde het bestuurslid technische zaken, die aangaf dat na afloop er al harde woorden waren gevallen.

Komende week komt degradatiekandidaat SDV Barneveld op bezoek.

Mamoudou Kaba, hier op archief foto, beleefde geen gelukkig middag tegen Ajax.