DTS Ede zakt steeds verder weg

29 januari 2014 om 00:00 Sport

EDE - Ook in de tweede wedstrijd van 2014, bleef DTS Ede met lege handen. Bij DOS Kampen werd met 2-1 verloren. ,,In mijn ogen hadden we ook kunnen winnen, of gelijk spelen. Het was zeker geen slechte wedstrijd'', oordeelde Peter Wesselink.

In een gelijkopgaande eerste helft, baalde de trainer van de 1-0. ,,Dat gebeurde via een discutabele strafschop. Een speler van DOS kruiste voorlangs. Ik vond het zwaar gestraft.'' Daniël van Warven had daar maling aan.

DTS probeerde de tweede helft met iets meer druk naar voren te spelen. Maar balverlies aan Edese kant, betekende halverwege het tweede bedrijf voor de 2-0 van Matthijs Winters.

,,Daarna hebben we nog vol  op de aanval gespeeld. Yoram Pesulima raakte de lat. Via een individuele actie bracht Ahmed Lak vlak voor tijd de stand op terug op 2-1. Verder kwamen we niet. Er is vol overgave gespeeld. Het veldspel was goed, de  organisatie stond prima. Het probleem dit moment is het creëren van kansen. Er moet sneller diep gespeeld worden.''

,,Zeker Rence van der Wal (hamstring) missen we momenteel. Dat gaat denk ik nog een paar weken duren. En het gevolg is nu wel dat we meer naar onderen, dan naar boven moeten kijken'', weet Peter Wesselink (foto).