Jonge formatie swingt in Edesche Concertzaal

25 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Formatie Fat Cat speelde donderdagavond 23 januari het eerste jazzconcert in de Edesche Concertzaal met een ode aan het werk van Bud Powell. In een ontspannen sfeer en met veel plezier speelden Maarten Voortman, Ruud Voesten en Bart Tarenskeen verschillende nummers rond de stijlperiode van de bebop, jazzstandards in bebop stijl en composities van Bud Powell.

Een fijne combinatie, deze drie getalenteerde musici! De heren zijn goed op elkaar ingespeeld, het samenspel is in balans en het programma veelkleurig; met invloeden van de swing, blues, rumba, traditionele pop en natuurlijk bebop is er genoeg variatie. De nummers worden met humor toegelicht door pianist Voortman, maar er wordt vooral kundig gemusiceerd.

Voortman bespeelt de Bösendorfer vleugel eigenzinnig en met veel plezier. Zijn spel is hier en daar een tikkeltje onrustig, maar trefzeker en muzikaal. Drummer Voesten weet een verrassende variatie aan te brengen in zowel de begeleiding als in zijn solo's, ondanks zijn bescheiden spel in verband met de, voor drums, wat ruime concertzaalakoestiek. Contrabassist en componist Tarenskeen lijkt bijna vergroeid met zijn instrument. Hij improviseert er lustig op los en slaat met virtuositeit de snaren aan. Na de pauze wordt 'Bud Light' gespeeld; een compositie van zijn hand.

Fat Cat is een jonge formatie, maar één met potentie en karakter. In een goed doordacht programma met een mooie afwisseling tussen bekende en onbekend nummers vond hun tribute aan jazzlegende Bud Powell veel gehoor bij het publiek in de Edesche Concertzaal.

Edesche Concertzaal

gebouw Noorderkerk

Amsterdamseweg 9,

6711 BE Ede

www.edescheconcertzaal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie