TweeVV pakt een set van lijstaanvoerder Scylla

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV moesten in Wageningen tegen een team van Scylla spelen. De mannen verloren met 3-1; de vrouwen met 3-2.

Tegen koploper Scylla 2 van de promotieklasse traden de mannen van TweeVV aan met een uitgebreide selectie omdat vier oud-spelers van dit team erbij waren om de jonge selectie te ondersteunen.

Jurjen Landman was voor het eerst weer terug in de gelederen en dat was te merken. Met zijn harde aanval voegde hij beslist wat toe. Ook qua spelverdeling had trainer/coach Joke Kamps meer mogelijkheden door de aanwezigheid van Peter Spoelstra. Met name in de tweede set was dat van belang toen TweeVV een voorsprong uit handen gaf. Joke Kamps bracht toen twee routiniers in waarna de mannen brutaal de set wonnen.

In de eerste en derde set had TweeVV niet veel in te brengen tegen het spel van de koploper, er werden te veel fouten gemaakt. In de vierde ging het gelijk op tot 20-20 maar door enkele persoonlijke fouten lukte het de mannen niet om weer te stunten. Ze moesten genoegen nemen met één, zij het belangrijk, punt.

Vrouwen

Na een slecht gespeelde eerste set tegen het sterke Scylla 3 kregen de vrouwen van TweeVV alles weer op de rit in de tweede set. Vanaf dat moment werd er goed gespeeld, de opdrachten werden uitgevoerd met als resultaat een sterke servicedruk en geplaatste aanvallen. Met dat spel wonnen de vrouwen overtuigend set 2 en 4 waarmee zij een beslissende set afdwongen. In deze vijfde set was het TweeVV dat op voorsprong kwam maar tegen het einde sloop onzekerheid in het spel. Daardoor kon Scylla deze set toch nog met 15-13 naar zich toe trekken.

Zaterdag spelen beide teams om 17.00 uur in 't Riet. De mannen tegen de nummer drie, Woudenberg, de vrouwen tegen SSS 3, dat ook op de derde plaats staat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie