BSVO verslaat koploper

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Met een 2-3 overwinning op Arvevo 2 sloten de vrouwen van CRM Partners-BSVO een serie van 3 toppers af. Nadat de nummers 2 en 4 werden verslagen, moest nu ook de koploper eraan geloven

BSVO was weer compleet, want Elsa Louwerse had haar huwelijksreis naar Australië er weer opzitten. Volgens de prognose van de Nevobo, zou BSVO met 2-3 gaan winnen, maar de dames wilden voor de vijf punten gaan. Voor de stand was dat ook nodig, want BSVO stond 6 punten achter op de koploper.

In de eerste set was BSVO niet goed bij de les. De start was onzeker en dat bleef zo. Arvevo serveerde sterk en de pass van BSVO was onvoldoende. Dat leidde tot verlies van de set met 25-17. Dat beeld veranderde niet in de tweede set. Bovendien had BSVO te weinig servicedruk, waardoor Arvevo teveel ruimte kreeg om aan te vallen. Toch kwamen de Otterlose dames beter in hun spel, maar het was onvoldoende voor de winst: 25-21.

In de derde set kwam de ommekeer. De pass werd beter, zodat er ook aanvallend meer werd gescoord. Met 18-25 kwam BSVO terug in de wedstrijd en bij Arvevo ging het steeds iets minder. Er werden meer fouten gemaakt en BSVO bleef in de flow van de derde set. Na een 17-25 winst bleek opnieuw een vijfde set nodig om de winnaar te bepalen.

De teams gingen vol voor de winst en tot 11-11 ging het gelijk op. Een sterke eindsprint van BSVO zorgde voor een stand van 11-15 en voor de elfde keer op rij werd er gewonnen.

Gezien de uitslagen van de laatste toppers hoort BSVO hoger te staan, maar omdat de vrouwen geregeld een setje laten liggen, lukt het niet om dichterbij te komen. Met vijf punten achterstand op Arvevo staat BSVO nog steeds op de derde plaats.

Zeperd voor de BSVO mannen

De Otterlose mannen verloren hun uitwedstrijd tegen Devolco 6 met 4-0. Na de zwaarbevochten thuisoverwinning op dit team, was de verwachting dat er mogelijkheden waren. Met uitzondering van de tweede set zat dat er geen moment in.

Na een gelijk opgaand begin kon Devolco uitlopen door enkele slechte passes aan BSVO zijde. In korte tijd liepen de Deventenaren uit en wonnen ze met 25-16. In de tweede set speelde BSVO veel beter. Aanvallend was er meer druk en daar had Devolco het moeilijk mee. Lange tijd ging het gelijk op en op 24-24 was er nog van alles mogelijk. Twee knullige punten zorgden uiteindelijk toch nog voor een 26-24 winst voor Devolco.

Dit set verlies kwam hard aan en daar maakte Devolco graag gebruik van door met 25-12 te winnen. BSVO begon goed aan de vierde set en tot 11-11 ging het gelijk op. Daarna ging er van alles mis. De passing werd veel minder, maar ook aanvallend lukte er weinig meer, zodat ook deze set uiteindelijk kansloos werd verloren met 25-13.

Een terechte overwinning voor Devolco dat met een degelijk spelletje 5 punten wist te verdienen. De mannen van CRM Partners-BSVO moeten wel op gaan letten, want de degradatie plaatsen komen zo wel dichterbij.