Studenten ROC A12 openen professionele studio

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Goed onderwijs in de televisiebranche is belangrijk. ROC A12 is daarom meer dan trots op haar nieuwe, professioneel ingerichte studio met de allernieuwste apparatuur. Een omgeving waarin studenten van de opleiding Audiovisueel Specialist meer dan ooit kunnen uitgroeien tot echte vakmensen.

Onder belangstelling van een kleine groep genodigden en bijna 100 studenten werd zaterdag de nieuwe studio officieel in gebruik genomen. Met een prachtig memorial filmpje, gemaakt door studenten, werd de studio gedoopt tot de Bert Kannegieter Studio. Samen met een aantal collega's, leidde hij de afdeling video en was stuwende kracht achter de nieuwe studio. Helaas overleed hij in 2011.

Voorzitter van het college van bestuur, Liesbeth Schöningh, heette belangstellenden welkom. Zij benadrukte het belang van goede apparatuur om studenten adequaat te kunnen opleiden tot vakbekwame beroepsbeoefenaars. ,,Heel fijn dat er ook zo veel bedrijven uit te praktijk vandaag onze studio hebben weten te vinden, de aansluiting met de praktijk is immers heel belangrijk. Met ons derde leerbedrijf kOEkkOEk tv sluiten we zelf daar ook prima op aan."

Mediaman Joop van den Ende richtte zich tot de aanwezigen en spoorde leerlingen aan 'ervoor te knokken'. Zij mogen zich gelukkig prijzen met deze mooie studio, narrowcasting kanaal kOEkkOEk tv en de bevlogen docenten. ,,Als ik vroeger de kans had gehad zo'n opleiding te volgen, dan was ik waarschijnlijk nog verder gekomen."

Na de verlossing van Betsie (de piñata) waren de officiële handelingen afgerond en werden televisieregisseur David Grifhorst en cameraman Ruben Ordeman door presentator Leon Krijgsman en studenten, in een Collegetourachtige setting in de collegezaal, bevraagd.

Dankzij kOEkkOEk's live-streaming konden alle genodigden, waaronder diverse prominenten uit de televisiewereld en het bedrijfsleven, dit vragenvuur bij de borrel volgen. De regie lag zaterdag in handen van Ger Loogman, allround televisieregisseur en programmamaker.

Loogman: ,,Ik ben erg onder de indruk van het niveau van deze leerlingen. Zij zijn minstens zo goed als de gemiddelde cameraman in Hilversum."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie