Ruben van Druiten weer lijsttrekker Burgerbelangen Ede

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Het was even wachten op de kandidatenlijst van Burgerbelangen. ,,Officieel hebben wij tot 3 februari de tijd en zijn zelfs nog in gesprek met een mogelijke kandidaat", reageert lijsttrekker Ruben van Druiten.

In 2010 kwam de rechtsprogressieve partij met één zetel in de gemeenteraad. De fractie is zichtbaar met een fris en gedurfd geluid. ,,Niet eromheen draaien, maar duidelijke taal, dat is Burgerbelangen."

Vooralsnog staan er zes kandidaten op de lijst van Burgerbelangen. Ruben van Druiten en Natasja Peters worden gevolgd door Leo de Zeeuw, JeremyBerendsen, David Hiddink en Angelien van Druiten.

Van Druiten richtte de partij op samen met Natasja Peters. ,,Wij hebben ons beiden flink ingespannen. Resultaat boeken met één zetel is lastig, maar mogelijk. Zo heeft onze inzet de sloop van voormalig hotel Gea, De Carrousel, voorkomen. Illegale verhuur van drive-in woningen in de Horstenwijk is mede door ons aangepakt. Dankzij ons initiatiefvoorstel is het openbare subsidieregister een feit."

Burgerbelangen gaat voor winst op bij de raadsverkiezingen op 19 maart. ,,Met meer zetels, meer bereiken. Veiligheid, het behoud van de Nederlandse identiteit en historisch erfgoed blijven hele belangrijke punten in ons uitgebreide programma, wat na te lezen is op onze website", zegt Van Druiten, die tevreden is met de kandidatenlijst.

,,Kort maar krachtig met enthousiaste mensen, waarmee wij de huidige koers voortzetten. De mensen die ons passief steunen zullen dat zeker in het stemhokje doen, daar vertrouwen wij op. Mensen vinden die tijd kunnen vrijmaken om politiek actief te zijn is niet makkelijk. De interesse moet er zijn. Wij zijn een echte sociale burgerpartij en zijn er ook blanco ingestapt en nog steeds enthousiast. De kandidaten voelen zich thuis bij Burgerbelangen en onze uitgesproken standpunten. Er is een goede klik, wij gaan ervoor", besluit Natasja Peters, die op plaats twee staat.

Foto: Ruben van Druiten, Natasja Peters, Leo de Zeeuw en JeremyBerendsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie