Radiologisch Centrum Ede beoordeelt geblesseerde Olympische sporter in Sotsji

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Nederlandse wintersporters bij de Olympische Spelen in Sotsji weten zich verzekerd van goede zorg en krijgen bijzondere service. Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) kijkt vanuit Ede mee als een geblesseerde sporter in Sotsji een röntgen, echo- of MRI-onderzoek krijgt. NOC*NSF werkt al jaren nauw samen met de radiologen van het RCT. Deze samenwerking bevalt zo goed, dat het contract voor secondopinion-onderzoek bij alle Olympische en Paralympische Spelen sinds 2008 is afgesloten.

,,Als een sporter een blessure oploopt, krijgen wij de onderzoeken voor directe beoordeling vanuit Sotsji in het ziekenhuis in Ede op onze beeldschermen. Gedurende het gehele jaar staan wij klaar voor de topsporters. We hebben een zeer goede samenwerking met Elite SportsMedicine, een topsportpoli waar topsportartsen Peter Vergouwen, Ingrid Paul en Petra Groenenboom werken. Veel van de Olympische sporters hebben wij samen met hen al begeleid. Ook op het moment dat het er om spant, willen wij het Olympic Team Netherlands en de medische staf van NOC*NSF optimaal ondersteunen!' aldus Bas Maresch, een van de gespecialiseerde radiologen van het RCT werkzaam in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Secondopinion

Speciaal voor de Olympische Spelen in Sotsji is in Ede een werkstation ingericht dat een directe verbinding heeft met NOC*NSF vanuit het Olympisch Dorp, zowel vanuit het zogenaamde coastal cluster als het mountain cluster, om zo een optimaal prestatieklimaat te creëren. Zodra een sporter in Sotsji een echografie, MRI of CT moet ondergaan, kijken radiologen Frans Timmer en Bas Maresch in Ede mee en geven hun deskundig advies.

Spoedeisende blessure

Het Radiologisch Centrum voor Topsport heeft al eerder bij de Olympische en Paralympische Spelen in 2008 in Beijing en 2012 in Londen en de Olympische Winterspelen in Vancouver (2010) goed werk verricht. Echter ook gedurende het jaar komen topsporters naar Ede. Zij worden door hun bondsarts doorverwezen voor een nadere diagnose of tweede opinie bij een al dan niet spoedeisende blessure. De sporters kunnen binnen één of enkele dagen terecht bij het RCT in Ede. In dit centrum werken gespecialiseerde radiologen op het gebied van topsportblessures.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie