Goede spatader- en vaatzorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft het Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk van de Hart & Vaatgroep ontvangen. De keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een goed ziekenhuis. Ook wil de Hart & Vaatgroep met de keurmerken bijdragen aan een goede kwaliteit van behandeling van slagaderlijk en aderlijk vaatlijden in ons land.

De Hart & Vaat groep is een patiëntenbelangenvereniging die jaarlijks kwaliteitscriteria voor vaatzorg definieert. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen (Vaatkeurmerk) en beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten (Spataderkeurmerk). Ziekenhuis Gelderse Vallei voldoet aan alle (nieuwe) gestelde criteria, waardoor de keurmerken opnieuw werden uitgereikt.

Regionale vaatzorg

De vaatchirurgen Kees van der Waal, Erik Ponfoort en Hans Sybrandy van Ziekenhuis Gelderse Vallei werken samen met Rijnstate. Deze samenwerking maakt het mogelijk 24 uur per dag, zeven dagen per week, acute ingrepen te verrichten. De samenwerkende vaatchirurgen opereren in beide ziekenhuizen (afhankelijk van hun spoeddienst) en kunnen daardoor topzorg bieden voor de hele regio.

Samenwerking

Een van de nieuwe criteria om het keurmerk te behalen is dat een ziekenhuis begeleide looptraining door een fysiotherapeut moet aanbieden als eerste behandeloptie voor patiënten met etalagebenen. Dit kan zowel binnen ZGV als bij de samenwerkende fysiotherapeuten in de regio. Voor patiënten met spataderen is er een nauwe samenwerking van vaatchirurg en dermatoloog. Daardoor kan ook worden voldaan aan de (nieuwe) eis dat patiënten hun eerste bezoek, (niet-invasieve) onderzoek en behandel plan op één dag gecombineerd kunnen afspreken.

Keurmerk

Het keurmerk is een plaquette die binnenkort wordt opgehangen in de centrale hal van het ziekenhuis. De Hart&Vaatgroep reikt dit jaar het Vaatkeurmerk 2013 uit aan 82 ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoen. De criteria voor het keurmerk zijn flink aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten.

Patiënten kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2013 hebben ontvangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie