Horeca Parkweg verenigt zich

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Jos Jacobsen en vier andere horecaondernemers aan de Parkweg hebben het initiatief genomen tot de oprichting van de horecabelangenvereniging 'De Kop van de Parkweg'. Van die club is de Bennekommer Henk Righolt de interim voorzitter.

door Jan de Boer

De horecabelangenvereniging is opgericht, omdat er over niet al te lange tijd nieuwe ontwikkelingen worden verwacht aan de Parkweg. Er komt daar nieuwbouw, aanpassing van bestaande panden, een nieuwe inrichting van de horeca-etablissementen en verandering van de weg. ,,Als belangenvereniging maken wij ons ernstig zorgen over deze ontwikkeling en of wij daarover inspraak krijgen. Van de pandeigenaren moeten we horen dat er wat ontwikkelingen zijn over de terrassen," stelt Righolt.

Het was voor de horecaondernemers het moment om te zeggen 'wij moeten ons verenigen om als gesprekspartner te kunnen dienen voor de gemeente'. Henk Righolt vervolgt: ,,De afgelopen dertig jaar is van alles beloofd aan de Parkweg. Daar is allemaal weinig van terecht gekomen. De gemeente heeft plannen met de Kop van de Parkweg. Als horecabelangenvereniging willen wij meedenken en meepraten over de invulling van de Kop van de Parkweg. We zij bang dat sommige dingen niet goed naar de wensen van de horecaondernemers zullen gaan."

Geduld is een schone zaak, maar om zoals Jos Jacobsen al vanaf 1982 moeten wachten op de ontwikkelingen op de Kop van de Parkweg, vraagt wel heel veel van een mens. Ook de andere horecaondernemers wachten al heel wat jaren met smart. ,,In 1987 zei toenmalig wethouder Ed Peerbolte dat ik mijn pand moest verlaten. Ik moest de krukkies pakken en vertrekken. Hij is weg, maar ik zit er nog," zegt Jos Jacobsen, uitbater van De Slok.

Grootste angst hebben de ondernemers dat de terrassen aan de Parkweg in de nieuwe situatie anders komen te liggen als zij graag zouden zien. ,,De ondernemers willen hele mooie gevelterrassen, zodat je mooi brede terrassen en een mooi breed looppad krijgt. Dan moet je natuurlijk onderhandelen over de invulling van terrasschotten, luifels en wat voor terrasmeubilair er moet komen. Praten over alles wat in de toekomst van belang is voor de horecaondernemers om goed te kunnen ondernemen."

De horecabelangenvereniging 'De Kop van de Parkweg' heeft zelf genoeg ideeën. ,,We proberen een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling. De panden waar onze leden in zitten, blijven staan. Van een ander, nu leegstaand, pand is nog onduidelijk wat daar in de toekomst gaat gebeuren. Het is belangrijk dat - als de Parkweg wordt heringericht - het gebied een positieve air en uitstraling krijgt. Voor de horeca is het van belang dat het gebied ook aan hun eisen voldoet."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie