Column 'Redelijk Getikt': Frisgroene affiche

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

'Geen woorden maar daden', of 'Met melk meer mans'. De ene leus is nog flitsender dan de andere. Onze lokale politieke partijen hebben prachtige slogans bedacht en die prijken nu op affiches langs de weg. De verkiezingen voor de gemeenteraad naderen immers met rasse schreden.

Opvallend is dat de posters doorgaans sober blijven. Het blijft bij de naam van de partij, met hooguit een tronie van de lijsttrekker.

Tenzij een fractie veel gewicht hangt aan een speerpunt, zoals Burgerbelangen met een molen (behoud erfgoed) en de Gereformeerde Beginsel Partij met een anker (het geloof). De nieuwe 65+partij maakte er een compleet schilderij van, incluis geraniums en een duo van wie het gezicht is afgeplakt.

Bijna al die partijen komen na de verkiezingen samen in één gemeentehuis. En in dit gebouw vergaderen ze gebroederlijk, onder het toeziend oog van hun koning en koningin. Want vanaf dinsdag pronkt er in de hal een nieuw affiche met dit echtpaar. Niet om stemmen binnen te halen, laat staan om zich te profileren met een politieke kleur. Dat mag niet.

Hoewel? Het kunstwerk van MarianMijnhardt oogt wel bijzonder groen. Ze deed haar woonplaats Otterlo eer aan met haar keus voor de fleurige omgeving van het Kröller Müller museum.

Moge deze frisse uitstraling symbool staan voor de politiek die de dames en heren de komende vier jaar gaan bedrijven. Ze zullen het nodig hebben, gezien de karrevracht verantwoording die ze erbij krijgen vanuit Den Haag.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie