Informatieavond voor patiënten met Crohn of colitisulcerosa

29 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De Crohn en ColitisUlcerosa Vereniging houdt dinsdag 4 februari samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei een thema-avond 'Werk en re-integratie'. Deze voorlichtingsbijeenkomst gaat in op vragen als: hoe combineer je werk en de chronische ziekte Crohn of colitisulcerosa, hoe werkt re-integratie en nog veel meer.

Gezondheidspsycholoog drs Y. van Dokkum van Ziekenhuis Gelderse Vallei geeft een presentatie getiteld: 'Stress van de ziekte & ziek van de stress'.

Wet en regelgeving komen aan bod tijdens de lezing van K. van Brakel, arbeidsdeskundige van het UWV in Arnhem. Hij vertelt over de wet Verbetering Poortwachter en de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA).

Speeddaten

Na de presentaties kunnen patiënten en andere belangstellenden door middel van speeddaten al hun vragen stellen aan de aanwezige professionals.

Speeddaten is mogelijk met de sprekers: drs Y. van Dokkum, gezondheidspsycholoog van Ziekenhuis Gelderse Vallei en K. van Brakel, arbeidsdeskundige van het UWV in Arnhem.

Maar ook met andere deskundigen: dr. J.D. van Bergeijk, mdl-arts Ziekenhuis Gelderse Vallei, de mdl-verpleegkundigen van Ziekenhuis Gelderse Vallei en R. Jansen, HR-adviseur Ziekenhuis Rijnstate.

Ziekte van Crohn en colitisulcerosa

De ziekte van Crohn en colitisulcerosa zijn chronische darmontstekingen met als verzamelnaam IBD. IBD betekent 'Inflammatoryboweldisease', letterlijk: ziekte waarbij de darmen ontstoken zijn. In Nederland zijn er minstens 55.000 patiënten met IBD.

Aanmelden

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst 'Werk en re-integratie'. Deze is op dinsdag 4 februari, van 19.30 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur), in het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Aanmelden kan via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl of door tussen 10.00 uur en 14.30 uur te bellen naar 0348 - 42 07 80. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie