DES zorgt voor stunt Gelderse hoofdklasse

29 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - DES Lunteren heeft dinsdagavond in de Gelderse hoofdklasse voor een geweldige stunt gezorgd. Kampioenskandidaat VBI Huissen, al bijna twee jaar ongeslagen, werd 9-7 verslagen.

DES staat na deze toch wel onverwachte zege op de vijfde plaats met vier punten achterstand op het nog leidende VBI.

Het werd een spannende wedstrijd met een onverwachte uitslag. Huissen werd vorig jaar kampioen met een 100 procent score. Ook dit jaar stond het team bovenaan met de volle winst.

Aldert van Eck speelde tegen Emiel Leijser.  Van Eck liet een dure doorbraak toe, waardoor hij twee schijven voorkwam. De Huissenaar dacht dat hij wel kon winnen maar de doorbraak was te duur. De Lunteraan had te veel vallen in zijn stand. Uiteindelijk eindigde de partij in een remise.

Een van de beslissende partijen werd gespeeld door Sander Neutel. In het middenspel kwam hij een schijf voor tegen Rob Schrooten en hield dit de hele partij vol. Neutel gaf de partij en dus de winst niet meer uit handen.

Hierna volgde er drie remises. Arno Bos speelde gelijk tegen NK finalist Geert van Aalten, die met 361 meer ratingpunten niet kon winnen. Een plezierige verrassing  voor de DES spelers.

Harmjan Lammers speelde gelijk tegen Jan van Loenen jr. Lammers leek wat beter te staan, maar remise was het enige wat hij kon behalen.

Jacco Bos speelde remise tegen de sterk spelende Dirk Joosten. Beide hadden geen winstkansen en de remise was dus een logisch gevolg. Ook Arwin Lammers haalde een goede remise. Tegen Joost Hendriksen, speler uit de landelijke Ereklasse, kon hij de partij afwikkelen naar een punt.  Lammers stond de hele partij onder druk, maar de tegenstander kon niet doordrukken.

De volgende verrassing kwam op de naam van Dik van Roekel. Hij is het hele seizoen niet echt in vorm, maar wist wel te winnen van Remco Vredenberg. In een stand die eigenlijk altijd op remise uit zou lopen, pakte hij toch de winst.  Zijn tegenspeler trapte in een afname van de dam en de partij was gelijk uit.

De overwinning op Huissen was een feit. Het verlies van Evert Evers tegen Arno Arends maakte niet meer uit. De Lunteraan kwam ver, maar kon de remise net niet binnen slepen. ,,Ik houd toch een goed gevoel over aan de partij. Ik ben blij dat ik sowieso al mee mocht spelen", meende Evers.

Individuele uitslagen:

DES - VBI Huissen 9-7

Jaco Bos - Dirk Joosten 1-1

Arwin Lammers - Joost Hendriksen 1-1

Arno Bos - Geert van Aalten 1-1

Aldert van Eck -  Emiel Leijser 1-1

Harmjan Lammers - Jan van Loenen jr. 1-1

Sander Neutel - Rob Schrooten 2-0

Dik van Roekel - Remco Vredenburg 2-0

Evert Evers -  Arno Arends 0-2

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie