Rogier Pelgrim opent jubileumjaar Christelijke Hogeschool Ede

30 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) bestaat 60 jaar in 2014. Op maandag 3 februari trapt Rogier Pelgrim, singer-songwriter en oud-CHE-student het jubileumjaar van de CHE af.

Tijdens een akoestisch solo-optreden voor alle studenten zal Pelgrim op de speciale jubileumwebsite (www.che.nl/jubileum) zijn herinnering plaatsen die hij heeft aan zijn studententijd op de CHE. CHE roept alle (oud) studenten en (oud) docenten op hun herinnering te plaatsen. Met het verzamelen van de herinneringen wordt het verhaal en de identiteit van de CHE vastgelegd.

In 2014 viert de CHE meerdere jubilea, die worden samengevoegd tot één jubileum: CHE 60 jaar. Het jubileumjaar heeft drie onderdelen: samen van betekenis, samen vieren en samen in actie. Met de mensen en organisaties die betrokken zijn of waren bij de hogeschool vieren ze het bestaan, en ze willen zichtbaar maken dat ze zich als hogeschool inzetten voor de samenleving.

Op maandag 3 februari is de aftrap voor het jubileumjaar. Tijdens een feestelijk pauzeprogramma krijgen studenten meer te horen over de festiviteiten van aankomend jaar. Ze ontvangen een aandenken in de vorm van een speciaal voor het jubileum ontworpen tas of bidon.

Als klapstuk treedt Rogier Pelgrim op. Rogier heeft aan de CHE de opleiding Journalistiek gevolgd. Als singer-songwriter wil hij graag bijdragen aan het verhaal van de CHE. Daarom zal hij bij wijze van start van het jubileumjaar zijn herinnering plaatsen op de speciale jubileum-website www.che.nl/jubileum.

Paradiso

Met zijn eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim (27) menig publiek stil. Zijn melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. 'Roll The Dice' is de naam van zijn eerste full-length album dat hij vorige week presenteerde in Paradiso.

Pelgrim wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland.' GielBeelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. In diezelfde wedstrijd wint hij ook de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij "een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op."

Samen in actie

Na de aftrap kunnen alle (oud)-studenten en (oud)-docenten ook hun herinnering plaatsen, zodat deze herinneringen met elkaar het verhaal van de CHE gaan vormen. De aftrap zal afgesloten worden met de presentatie van de twee actie-partners voor het jubileum: Compassion en Dien je Stad.

Voor Compassion zal dit jaar door CHE'ers geld ingezameld worden om zes studenten die in armoede zijn opgegroeid te kunnen laten studeren. Via Dien je Stad wil de CHE de komende maanden ook voor de mensen in Ede van betekenis zijn door hen te dienen via allerlei acties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie