Culturele zondag met BennewitzStringQuartet

30 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Liefhebbers kunnen zondag 9 februari niet alleen genieten van een prachtig concert van het BennewitzStringQuartet in Cultura, ze kunnen ook gebruik maken van het arrangement in het Kröller-Müller-museum met een rondleiding en lunch.

Van 11.00 tot 17.00 uur organiseren Cultura Theater in Ede en het Kröller-Müller Museum een gezamenlijk programma. 'Gespannen Snaren' is een combinatie die alle zintuigen op scherp zet, met beeldende kunst en klassieke muziek van internationale klasse.

Voorafgaand aan het concert is er vanaf 11.00 uur een rondleiding 'langs de snaren' in het museum gevolgd door een lunch in museumrestaurant .De culturele zondag wordt in Cultura afgesloten met een optreden van het BennewitzStringQuartet met gastklarinettist Harry-Imre Dijkstra.

BennewitzStringQuartet

De samenstelling van het BennewitzStringQuartet is in 2013 na 15 jaar gewijzigd. JakubFišer, concertmeester van de Praagse Philharmonie nam de plaats in van JiríNemecek die tot dat moment de eerste viool speelde. Dankzij deze wijziging heeft het kwartet zijn Tsjechische signatuur behouden.

Het Bennewitz Kwartet werd opgericht in 1998 in de Praagse Muziek Academie. Tussen 2002 en 2004 studeerde het kwartet in Madrid bij Rainer Schmidt, violist in het Hagen kwartet. Het seizoen daarna was het ensemble 'Quartet in residence' in Basel en nam deel aan de masterclass serie van Walter Levin.

In 2010/2011 maakte het kwartet onder meer zijn debuut in het Konzerthaus in Wenen, het Arts Center in Seoul en in de LondenseWigmore Hall. In 2011/2012 traden zij voor het eerst op in Brussel in Frankfurt en traden zij op tijdens SalzburgerFestspiele.

Een opmerkelijk voorbeeld van muzikale samenwerking is de combinatie met de Nederlandse klarinettist Harry-Imre Dijkstra. Op regelmatige basis treden zij samen op in binnen- en buitenland.

Op het programma staat: Schubert: 'Quartettsatz' in c kl.t. D703, Mozart: Klarinetkwintet in A gr.t. KV 581, Schulhoff: Vijf stukken voor strijkkwartet en Dvo?ák: Strijkkwartet nr. 10 in Es gr.t. op. 5.

Kaarten voor het arrangement kosten 58,50 euro (36,50 euro ochtendprogramma, 22 euro middagprogramma) en zijn verkrijgbaar aan de balie en via de website van Cultura.

Voor Museumkaarthouders of houders van een Beschermerkaart van De Hoge Veluwe geldt een korting van 7,50 euro. Kaarten voor het concert kosten los 24 euro.

Voor meer informatie of reservering www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie