Ambachtelijke producten bij winterbarbecue Buitenzorg
30 januari 2014 om 00:00 NieuwsEDE - De landelijke Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV/YFM) hield dinsdag haar jaarlijkse winterbarbecue bij Restaurant Buitenzorg in Ede.
Deze bijeenkomsten staan altijd in een bijzonder culinair teken en deze bijeenkomst vooral rondom onze streekproducten. Voor dit thema was gekozen om Ede, als Hoofdstad van de Smaak, ook bij de landelijke ondernemers nog eens extra onder de aandacht te brengen.
Ruim 200 ondernemers prikten en proefden met een vork die zij om de nek hadden hangen, van de talloze streeklekkernijen.
Zonder onderstaande ondernemers was het niet mogelijk geweest om deze bijeenkomst van de OSV te laten slagen:
Landgoed Kernhem Ede - brandrood kaas
Makandra Ede - biologische boerderij met een zorgvraag
Restaurant Buitenzorg Ede - eigen scharrelvarkens
De Pluktuin - klein fruit
De Werkbij - honingproducten
De Goede Aarde - bloemen-, plantenjam en dergelijke
De Vlijt - windkorenmolen
Remeker - boerenkaas van Jerseykoeien
Wijngaard De Wageningse Berg - passie voor wijn maken
Boerderij De Kreel - groenten en koeien
Michael Cassuto (brandrood kaas), de vertegenwoordiger van genoemde bedrijven, heeft namens allen een streektafel ingericht.