Arrangeur Elso Post start nieuwe bloemvakschool in Ede

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Een nieuwe Bloemvakschool opent dit voorjaar in Ede haar deuren. Op dinsdag 11 maart gaat de school van start met een basis- en een vervolgopleiding bloemwerk. De Bloemvakschool is een initiatief van Elso Post, arrangeur en opleider (Elso Post FloralAcademy). De school is gevestigd in het gebouw van Plantion in Ede. Voor geïnteresseerde cursisten wordt dinsdag 11 februari (11-14 uur) een open dag gehouden.

Volgens oprichter Elso Post voorziet zijn nieuwe vakschool in midden-Nederland in een behoefte. In 2012 besloot het EdeseGroenhorstcollege immers haar opleidingen Nederlands Bloemwerk (DFA en ADFA) te schrappen. Post: ,,Volwassen medewerkers van bloemenzaken, hobbyisten en omscholers kunnen nu bij ons terecht voor een erkende opleiding en een vakdiploma."

De keuze om zijn Bloemvakschool bij Plantion onder te brengen, is opvallend. ,,Plantion heeft een fantastische nieuwe accommodatie waar dagelijks bloemen worden geveild en kwekers en bloemisten in en uit lopen. Een erg inspirerende omgeving en bovendien een uitstekend bereikbare plek voor cursisten uit Gelderland en Utrecht."

Erkend instituut

De Bloemvakschool, een gecertificeerd en erkend opleidingsinstituut, start op 11 maart 2014 met de basisopleiding DFA en de meer specialistische opleiding ADFA. De basisopleiding biedt goede handvaten voor het werken in een bloemenwinkel. Met ADFA leert een cursist meer gespecialiseerd en bijzonder bloemwerk te maken.

Bij beide richtingen kan worden gekozen voor alleen het praktijkgerichte deel (DFA 1 / ADFA 1) of een combinatie van praktijk en theorie (DFA 2 / ADFA 2).

De opleidingen duren twee jaar, de lessen worden op dinsdag overdag gegeven. Toetsing en examens vinden plaats volgens het examenreglement van STOAS Hogeschool en in samenwerking met brancheorganisatie VBW.

Sporen verdiend

De lessen aan de Bloemvakschool worden verzorgd door Elso Post, die als arrangeur en opleider zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij begon als bloemist, volgde daarna een docentenopleiding en vervolgens ook de opleiding tot meesterbinder. Als exponent van de toonaangevende Hollandse school vloog hij voor Bloemenbureau Holland de wereld over om arrangementen te maken en mensen op te leiden. Naast Ede heeft Post ook Bloemvakscholen in Silvolde en Hengelo (Overijssel).

Meer informatie over de open dag (11 februari 2014, Plantion) en de opleidingen (inhoud, diplomering, leeftijd, vooropleiding, lestijden, kosten) is te vinden op www.elsopost.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie