Blauw Geel'55 boekt in extremis een punt

5 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - ,,Het was op het nippertje. Maar ver in blessuretijd hield Simon Kooiman zijn zenuwen in bedwang. De wegens hands toegekende strafschop werd feilloos benut , glunderde Blauw Geel 55 trainer Marcel van der Hoop.

,,Een bonuspunt dit 1-1 gelijke spel bij het altijd lastig te bestrijden AVW 66 in Westervoort. Maar dat mag ook wel eens een keer. Te vaak stonden wij onterecht met lege handen.

De trainer, die een aantal basisspelers waaronder Dick Hoefakker, Jeroen Berkhof, Richard Meurs en Karsten Tuitert, niet kon opstellen wilde zich daar niet achter verschuilen.  ,,Dat klopt. In de eerste plaats heeft de ploeg die wel speelde karakter getoond. Daarnaast zou ik de vervangers onrecht aandoen. Zij hebben goed gespeeld.

Zowel AVW als Blauw Geel speelden niet echt flitsend. De eerste helft werd niet al te verrassend afgesloten met een brilstand. Met nog een kwartier te spelen sloeg de vlam in de pan. De thuisclub openden via Mike Teeuw de score:1-0.

,,Daarna kreeg Blauw Geel drie of vier hele goede kansen. Maar het was allemaal net niet . In de slotfase werd 1 op 1 gespeeld. Ver in blessure tijd werd Marcel van Bruksvoort met twee geel (rood) weggestuurd. In de omschakeling werden we verrast.

Wouter Slot trok aan de noodrem en dat betekende ook rood. Met twee man minder werd alsnog de gelijkmaker geforceerd. De scheidsrechter durfde hands in het AVW strafschopgebied te bestraffen. Simon Kooiman liet zoals gezegd het buitenkansje niet onbenut: 1-1 , aldus een tevreden Blauw Geel trainer Van der Hoop.

De Edenaren bezetten in de eerste klasse de elfde (P/D) plaats. DOSK beschikt over een  voorsprong van drie punten.

Na een korte stop ontvangt Blauw Geel zaterdag 15 februari het op de derde plaats staande WVF. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie