DES wil tegen TDV kroon op 't werk zetten

5 februari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - De Lunterse damclub DES staat op de drempel van promotie naar de landelijke ereklasse dammen. Ook wel genoemd het walhalla van de dammers.

DES gaat in de landelijke hoofdklasse aan de leiding met twee punten voorsprong op het Huissense VBI 2. Het Tilburgse TDV heeft vier punten minder verzameld. Ook heeft DES op VBI (26)  en TDV (4) een voorsprong in bordpunten. Dat kan bij een gelijke eindstand in de reguliere competitie de doorslag geven. ,,We staan er inderdaad goed voor. Maar je kent het bekende spreekwoord. De huid niet verkopen voor de beer is geschoten", opent DES teamleider Aldert van Eck behoedzaam.

Zaterdag komt TDV (Tilburg) dat de derde plaats bezet op bezoek in het eigen clubhuis De Schuifeldam.

,,Daar kan de eerste beslissing vallen. Winst betekent plaatsing voor P/D wedstrijden tegen een landelijke ere-klasser. Maar bij een gunstige uitslag kan het ook het kampioenschap opleveren. VBI 2 Huissen gaat op bezoek bij Samen Sterk. Zij staan op een degradatie plek. Wie weet wat een kat in het nauw gaat doen", blikt Aldert van Eck hoopvol vooruit.

 De Lunteraan verwacht tegen TDV geen gemakkelijke middag.

,,De Tilburgers begonnen sterk maar verloren de laatste twee matches. Het voor hen de laatste kans nog een rol van betekenis te spelen."

Op de vraag of er bij winst een groot feest volgt is het even stil. ,,Dat denk ik wel. De ontlading zal groot zijn. Het bestuur is vast wel stand by . Preses Jaap Heij is er al weken mee bezig. Hij heeft de champagne vast wel ingekocht. Maar eerst presteren en dan genieten. En niet andersom , waarschuwt Van Eck voor teveel euforie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie