Live vanuit The Met New York: Rusalka van Dvorák

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - CineMec zendt zarterdag 8 februarui de opera Rusalka van Dvorák uit, live vanuit The Met in New York. De wereldberoemde sopraan Renée Fleming schittert in de hoofdrol. Voorafgaand aan de opera zal operakenner Maarten-Jan Dongelmans een korte introductie geven. Voor wie zaterdagavond verhinderd is, wordt zondag 9 februari de opera in de middag herhaald.

Sopraan Renée Fleming, een van de publiekslievelingen van The Met, keert terug naar een van haar grootste rollen: de waternimf Rusalka. In dit lyrische sprookje van Dvorák, gebaseerd op onder andere het sprookje De Kleine Zeemeermin, zingt zij het betoverende Lied aan de Maan. Haar tegenspeler is de tenor PiotrBeczala in de rol van de prins. De dynamische jonge maestro Yannick Nézet-Séguin, chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch, dirigeert.

Renée Fleming

Fleming heeft zich ontwikkeld tot een van de meest getalenteerde operazangeressen van haar generatie. Het zingen zit de Amerikaanse lyrische sopraan in het bloed. Ze werd geboren als kind van zangpedagogen en brak in 1988 door als alom bewonderd Mozartzangeres. Sindsdien heeft haar repertoire een enorme uitbreiding en verdieping ondergaan.

Ze schitterde eerder in The Met opera's Otello, La Traviata, Manon en Der Rosenkavalier. Ze heeft twee keer een GrammyAward gewonnen in de categorie Best ClassicalVocal Performance. Ook heeft ze meegewerkt aan de soundtrack van de film The Return of the King, het laatste deel in de The Lord of the Rings-trilogie.

The Metropolitan Opera

Topproducties van de New York Metropolitan Opera zijn al jaren live en in HD te bewonderen bij CineMec. CineMec Opera is inmiddels een begrip. De live-registraties van beroemde operavoorstellingen in The Metropolitan Opera zijn elke keer weer een unieke belevenis. Natuurlijk met haarscherpe beeldkwaliteit en perfect geluid. Op zaterdagavond zijn de opera's van The Met live te zien, compleet met inleiding door operakenner Maarten-Jan Dongelmans; op zondagmiddag volgt dan de herhaling. Op blog.cinemec.nl vinden operafans, behalve interessante achtergrondinformatie, ook lezenswaardige recensies van de voorstellingen.

Prijs: 29,50 euro(CJP/Student 24,50 euro) met gratis drankje. Let op! Bezoekers dienen 15 minuten voor aanvang van de opera in de zaal aanwezig te zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cinemec.nl. Reserveren via 0900-3210321 (75 ct per gesprek). Voor meer inhoudelijke informatie per opera kunt u onze website bezoeken.

Algemene informatie

Event: Opera Rusalka

Website: www.cinemec.nl

Datum: zaterdag 8 februari (live)

zondag 9 februari (recorded)

Aanvang: zaterdag 18.45 uur

zondag 13.00 uur

Prijs: 29,50 euro (CJP/Student 24,50 euro) met gratis drankje en zaterdagavond met een

korte inleiding. Op zondag is de MyCineMecpas ook geldig voor de opera.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie