Jan Vayne geeft romantisch improvisatieconcert op Valentijnsdag

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Het wordt een warm weerzien met Jan Vayne, want ook in november 2013 speelde de sympathieke pianist in de Edesche Concertzaal. Het concert op Valentijnsdag heeft natuurlijk een extra romantisch tintje.

Hoewel Jan Vayne zelf best kan zwijmelen, is hij dat niet van plan tijdens het Valentijnsconcert op 14 febuari. ,,Ik moet het concert natuurlijk blijven leiden, ik ben aan het werk." Maar het publiek, waaronder vele stelletjes, kan genieten van een gezellige avond vol romantische muziek en misschien wel meer…

Een comfortabele sfeer en de intieme setting van de Edesche Concertzaal maken het een bijzondere avond. En omdat Jan Vayne communiceren erg belangrijk vindt, zal hij het publiek betrekken bij de avond. Die interactie geeft zijn concerten iets exclusiefs.

Jan Vayne werd in 1966 in het pittoreske Zuidwolde (Drenthe) geboren als zoon van de plaatselijk organist. Muziek krijgt hij met de paplepel ingegoten. Op vierjarige leeftijd ontvangt hij zijn eerste pianolessen om zes jaar later zijn eerste stappen op het concertpodium te zetten. Op verschillende concoursen sleept Jan diverse prijzen in de wacht.

Direct na het behalen van zijn solistendiploma aan het conservatorium van Zwolle gaat het snel: tv-optredens, concerten, cd-opnames. Ook internationaal blijft zijn opmerkelijke improvisatietalent niet onopgemerkt. In 1997, tijdens zijn Amerikaanse tournee, speelt Jan op het inauguratiebal ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van Bill Clinton.

Bösendorfer Imperial 290

De Bösendorfer Imperial 290 is onovertroffen. Deze concertvleugel is uniek in de wereld, sinds 1910 zijn er slechts enkele tientallen gemaakt. Waar een concertvleugel normaal 88 toetsen heeft, heeft deze Imperial er 97. Met een lengte van 2.90 meter is dit één van de grootste concertvleugels ter wereld.

Aan het exemplaar van de Bösendorfer in de Edesche Concertzaal, nummer 81, serienummer 47566, is dertien maanden lang gewerkt door mensen die minimaal twaalf jaar pianobouwervaring hebben. De akoestiek van de Edesche Concertzaal is aangepast op deze concertvleugel, waardoor de combinatie met WibiSoerjadi sublieme kwaliteit oplevert.

Kaarten zijn te bestellen viA: https://ticketjames.com/t53

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie