Akapp-stemmann verhuist naar Ede

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - AKAPP-STEMMANN verhuist de tweede helft van dit jaar naar Ede. De groeiende Barneveldse onderneming heeft grond aangekocht op BT A12, waar het een nieuw bedrijfspand zal realiseren. AKAPP-STEMMANN kon binnen de gemeentegrenzen geen geschikt perceel vinden.

AKAPP-STEMMANN heeft een perceel van ruim 7.000 m2 aangekocht in Ede, op de kruising Franklinstraat/Darwinstraat. Op deze locatie zal het bedrijf een pand bouwen dat ruimte moet bieden voor verdere groei.

AKAPP-STEMMANN is producent van oplossingen voor mobiele energietoevoer. Het bedrijf levert aan klanten in meer dan 70 landen. Omdat de producten worden afgehaald in opdracht van de klanten, is de logistieke druk rond het pand groot. De huidige locatie is niet meer berekend op het sterk toegenomen aantal verkeersbewegingen. Het terrein rond het toekomstige pand in Ede biedt hiervoor voldoende ruimte.

Arbeidspotentieel

Bij AKAPP-STEMMANN werken 60 mensen. Onder hen is een beperkt aantal inwoners van Barneveld (6). De nu nog Barneveldse werkgever heeft regelmatig vacatures. De overwegend technische functies zijn niet eenvoudig in te vullen. Door de verhuizing naar Ede hoopt AKAPP-STEMMANN gemakkelijker te kunnen profiteren van het arbeidspotentieel in de regio Arnhem/Ede.

Medio volgend jaar

Midden Nederland Makelaars bemiddelde bij de transactie. De Bunte Vastgoed uit Ede is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het pand. AKAPP-STEMMANN verwacht haar nieuwe onderkomen in de tweede helft van 2014 te kunnen betrekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie