BSVO ondanks overwinning ontevreden

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Ondanks de 3-1 overwinning op Scylla 2 verlieten de volleybalsters CRM Partners-BSVO de Spil in Harskamp met een ontevreden gevoel: ze hadden één set verspeeld. Bovendien raakte Janneke Hazeleger behoorlijk geblesseerd aan haar enkelbanden.

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht, want de vrouwen heersten op alle fronten en wonnen overtuigend met 25-16. Dat scenario leek zich te herhalen in set twee, maar nadat Janneke zich blesseerde waren de Otterlosen toch even van slag. Daar profiteerde Scylla optimaal van en met 20-25 wisten ze de tweede set mee naar Wageningen te nemen.

In de derde en vierde set toonde BSVO veerkracht en lieten de vrouwen zien dat het verschil op de ranglijst er niet voor niets is. Scylla werd op alle fronten overklast en met 25-17 en 25-16 werd de 3-1overwinning een feit.

Koploper Arvevo verspeelde ook een set en BSVO had een puntje dichterbij kunnen komen. Door dit setverlies blijft de afstand echter 5 punten.

Problemen

Het lukt de Otterlose mannen niet uit de gevarenzone weg te komen. Na de 1-3 nederlaag tegen concurrent Primavo 2 staan ze nu op de één na laatste plaats in de tweede klasse.

Wegens blessures ontbraken er twee spelers, terwijl Primavo op volle oorlogssterkte naar de SERO was gekomen. Toch waren de blessures niet de reden van het verlies, want in de eerste set ging het mooi gelijk op en speelde BSVO bij vlagen goed volleybal.

Met name Philemon de Geus wist als buitenaanvaller flink te scoren. Toch leek de set bij 23-24 naar Primavo te gaan, maar de scheidsrechter beoordeelde een bal in het voordeel van BSVO. Dat meevallertje lieten de heren niet lopen. Terwijl Primavo nog mokte over deze beslissing stond het ineens 26-24 en was de eerste set binnen.

In de tweede set kon BSVO het niveau niet vasthouden en met degelijk spel trok Primavo de set met 16-25 naar zich toe. Het begin van de derde set zag er veelbelovend uit bij BSVO, maar al snel wist Primavo het initiatief weer naar zich toe te trekken en met 20-25 ging ook deze set verloren.

De vierde set bleek een formaliteit, want ondanks een goed begin, stortte BSVO in de tweede helft helemaal in en werd de wedstrijd met een kansloze 14-25 afgesloten.