Groep voor hooggevoelige jongeren

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

In maart start Annelyn de Boer voor de derde keer met een speciale groep voor hoog sensitieve jongeren tussen 15-25 jaar. In zes bijeenkomsten leren zij meer over hun eigen hooggevoeligheid en hoe zij hier mee om kunnen gaan. Het doel is (h)erkenning, meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Psychosociaal therapeut en coach Annelyn de Boer geeft deze ‘training’ samen met andere coaches die elk hun eigen specialiteit hebben. Er is een paardencoach, een professional op het gebied van anti-faalangst en een fotograaf voor een echte fotoshoot. Er wordt ook een keer gewerkt met ‘familie’-opstellingen: wat is mijn specifieke plek in mijn gezin of vriendengroep en waar loopt het niet.

De groep bestaat uit maximaal 10 jongeren. De data voor de bijeenkomsten worden in overleg vastgesteld met alle groepsleden. Middagen, avonden of zaterdagen zijn mogelijk. Meld je zo spoedig mogelijk aan, in ieder geval vóór 15 februari! De locatie is in Ede. De kosten kunnen veelal deels of volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar. Meer informatie per mail: info@adbcoach.nl

Hoog Sensitief, wat is dat?

Geluiden, geuren, licht, drukte. Dit zijn prikkels van buitenaf die hooggevoelige mensen vaak heel intens beleven. Zij hebben sfeer en stemmingen meestal feilloos door en ze zijn gevoeliger voor kritiek, negatieve ervaringen en stress. Eén op de vijf mensen is hoogsensitief, het is dan ook een normaal verschijnsel. Toch voelen veel HSP-en zich anders dan anderen. Zeuren zij te veel of stellen ze zich aan? Nee! Die extra gevoeligheid is juist een gave en brengt ook veel sterke eigenschappen met zich mee. Bijvoorbeeld een groot verantwoordelijkheidsgevoel, streven naar perfectie en een goed inlevingsvermogen.

Jong en hooggevoelig

Jongere HSP-en zijn op emotioneel gebied vaak veel verder dan leeftijdsgenoten. Zij komen wijs over. Hierdoor vinden zij soms minder aansluiting bij vrienden en klasgenoten. Ouders van hoogsensitieve kinderen merken meestal aan hun kind dat het vaak anders reageert dan anderen. Hoe eerder een tiener weet dat hij of zij hooggevoelig is, hoe beter en sneller de aanpak is van de eigenschappen die hen last bezorgen. En vooral hoe sneller het vaak negatieve zelfbeeld kan veranderen in een positieve kijk op zichzelf.

Meer weten over hooggevoeligheid: www.adbcoach.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie