Koffieconcert Orion Ensemble in Huis Kernhem

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Orion Ensemble geeft zondag 16 februari van 12.00 tot 13.30 uur een koffieconcert in Huis Kernhem in Ede, met het programma 'Ballade'.

Het Orion Ensemble is een kamermuziekgezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het heeft als kenmerk een programmering zonder grenzen, qua bezetting, stijl, tijd en land. Een van de krachten van het ensemble is het op originele wijze verbanden leggen tussen klassieke, jazz-, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek.

Veel energie is en wordt nog voortdurend gestoken in het zoeken naar nieuw materiaal, waardoor het ensemble een uniek repertoire heeft opgebouwd dat nooit eerder door een pianotrio werd gespeeld. Het Orion Ensemble heeft dan ook heel wat wereldpremières op zijn naam staan. Met een van die premières, een compositie van pianist Leonard Leutscher, werd het ensemble in 2008 finalist en prijswinnaar van het Internationaal Joods Muziekconcours.

Leonard Leutscher studeerde piano en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag en Zwolle. In Den Haag bij Gerard Hengeveld en Jan van Dijk en in Zwolle bij Thom Bollen. Hij was een aantal jaren als docent muziektheorie verbonden aan het conservatorium van Zwolle.

Nu maakt hij deel uit van het Orion Ensemble en verzorgt diverse cursussen aan een aantal instituten voor kunstzinnige vorming. Carla Schrijner studeerde cello aan het conservatorium van Den Haag bij Jean Decroos. Ze volgde cursussen bij Paul Tortelier en Boris Pergamenschikov. Jarenlang was ze verbonden aan Het Brabants Orkest. Nu is ze celliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Kamerorkest en het Orion Ensemble.

Pauline Terlouw studeerde viool in Duitsland bij violist Wolfram König. Ze was vele jaren lid van het Gustav Klimt Kwartet. Momenteel behoort ze tot de vaste kern van het Orion Ensemble en is eerste violiste in het Metropole Orkest. Sinds 2005 is ze lid van het Dutch String Trio.

Het programma 'Ballade' bevat vier ballades zonder woorden. In een ballade vertellen we elkaar onze verhalen. Over mensen strijdend voor hun vrijheid, over mannen en vrouwen verlangend naar hun ideale liefde, over grote en kleine daden.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn 8 euro, inclusief een consumptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie