PvdA in gesprek met Job Cohen over werk

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De gemeente Ede heeft weliswaar een lager percentage werklozen dan heel wat andere gemeentes, maar dat betekent niet dat er geen zorgen zijn. Niet alleen vergt het inspanningen om werkgelegenheid in Ede te houden en meer werkgelegenheid naar Ede te halen, Ede heeft met Permar een fors sociale werkvoorzieningsbedrijf, waar veel mensen werken die volgens de regering bij een 'gewone' werkgever moeten gaan werken. Juist deze week heeft Jetta Klijnsma de nieuwe bijstandswet gepresenteerd, waarover een akkoord is gesloten binnen de Tweede Kamer. In eerder stadium hebben werkgevers al 125.000 banen toegezegd voor 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Ook in Ede doen zich vragen voor: Kunnen we in Ede ons deel van die 125.000 banen vinden? Hebben Edese werkgevers deze banen wel en willen ze deze werknemers wel? Zijn de werknemersorganisaties wel zo blij met deze regeling of zijn ze bang voor verdringing?

De PvdA in Ede gaat hierover op 11 februari in gesprek met Job Cohen, de voorzitter van de branchevereniging van sociale werkvoorzieningsbedrijven. Voor deze bijeenkomst zijn ook werkgevers- en werknemersorganisaties uitgenodigd. Voorts is iedereen welkom die belangstelling heeft voor dit onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats in de kantine van Permar, Horaplantsoen 2 te Ede. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Het debat begint om 20.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie