Lokale omroep verhuist

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vanaf vrijdag onderbrekingen in het signaal

De lokale zenders EDE TV en EDE FM verhuizen op vrijdag 7 februari naar gebouw Cultura in Ede. De zenders, die onderdeel zijn van de Stichting Lokale Omroep Ede, verlaten dan na bijna twaalf jaar het SOMA-complex aan de Kerkweg.

Na een maandenlange periode van voorbereidingen, verbouwen en aanleg van technische voorzieningen, rijdt op 7 februari de verhuiswagen voor. En aangezien ook de 'uitzendstraat' van de lokale zenders verhuist, zullen de signalen van EDE FM en EDE TV vanaf vrijdag voor korte of langere tijd worden onderbroken. Verder zal er vanaf vrijdag tot - naar verwachting - maandagmiddag geen live-radio kunnen worden verzorgd. Dit in verband met het inbouwen van allerlei apparatuur op de nieuwe locatie. In de tussentijd zendt EDE FM zo veel mogelijk in lijn met de reguliere programmering herhalingen uit.

Door nu te verhuizen, is de omroep op tijd klaar voor de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Digitaal

Inmiddels is UPC begonnen met het digitaal doorgeven van de lokale zenders. EDE TV is sinds kort te zien via tv-kanaal 31 en EDE FM is te vinden op radiokanaal 80. De normale, analoge doorgifte blijft bestaan op de kabel kanaal (tv via kanaal s14+, radio via FM 93,1) en via de FM-zender op FM 107,3.

Naar verwachting zal dit voorjaar ook KPN Interactieve TV de omroep digitaal gaan doorgeven via glasvezel in de nieuwste wijken van Ede: Kernhem en Enka. In de rest van de gemeente komt KPN waarschijnlijk komend najaar met het digitale signaal van EDE TV en EDE FM.

Stichting Lokale Omroep Ede, opgericht in 1988, is de lokale publieke media-instelling voor de gemeente Ede. Via radio, tv, kabelkrant en internet verzorgt de omroep uiteenlopende programma's die gericht zijn op de eigen regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie