Start archeologische opgraving Park Reehorst

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Mooie, bijzondere en oude spullen uit onder meer de Volle Middeleeuwen en de vroeg-Romeinse tijd. Dat is wat er naar boven kan komen tijdens de archeologische opgravingen in het gebied van Park Reehorst in Ede-Zuid. Deze opgravingen, die ongeveer 2 weken duren, starten op maandag 10 februari en dienen als voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het terrein.

De archeologische werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf RAAP uit Zutphen. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar bijzondere restanten. De gevonden spullen worden nu door RAAP veilig gesteld. Dit zijn met name restanten uit de IJzertijd en/of vroeg- Romeinse tijd (ca. 400 voor Chr. tot 100 na Chr.) en de Volle Middeleeuwen (1000 tot 1300 na Chr.)

De verwachtingen zijn hoog gespannen, aangezien in het verleden langs de eeuwenoude 'Diedenweg' in Ede en Wageningen meer bijzondere archeologische vindplaatsen tevoorschijn zijn gekomen. Naast sporen van nederzettingen zullen er bijvoorbeeld ook overblijfselen van menselijke graven aanwezig zijn.

Nieuwsgierig? Zaterdagmiddag 15 februari houdt RAAP vanaf 12.00 uur een open middag. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen bij de opgraving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie