Koepelschool "Artistiek de eeuwen door"!

8 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De afgelopen 5 weken werd op de Koepelschool hard gewerkt aan het cultuurproject "artistiek de eeuwen door". Onder leiding van professionele docenten van OASE zangopleidingen leerden we al schilderend, acterend, dansend en zingend over Middeleeuwen, Renaissance, Barok, Klassiek, Romantiek, Expressionisme en de 21e eeuw. Met als hoogte punt twee spectaculaire voorstellingen in de Schuilplaats waar alle leerkrachten en kinderen van de Koepelschool een hoofdrol hadden.

Roderick de Bonbonière, troubadour van beroep en Rosa reisden samen met de Koepelschoolkinderen door de tijd en kwamen zo in wel heel vreemde situaties terecht. Wat zouden ze kunnen doen aan kinderarbeid, hoe helpen ze de schilder Rembrandt en hoe redden ze zichzelf uit een kussengevecht? En wat wilde Roderick nou toch steeds aan Rosa vertellen?

Dit alles, omlijst met een live orkest, de muziek van o.a. Johann Sebastian Bach en Johannes Brahms en de kunstwerken van o.a. Leonardo Da Vinci en Rembrandt van Rijn, maakten het tot een zeer geslaagd cultuurproject.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie