'Bisschopweg' Lunteren klaagt steen en been

7 februari 2014 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De Gereformeerde Beginsel Partij (GBP) wil dat de gemeente iets doet aan de overlast die aanwonenden van de Bisschopweg in Lunteren ervaren van geluid en uitlaatgassen van autoverkeer.

,,De bewoners klagen steen en been. Een vrouw vertelde me dat ze bij het zemen van de ramen merkt dat die heel snel weer pikzwart zijn'', vertelde Albert Pluimers donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Het raadslid vroeg zich af wanneer het beloofde onderzoek er nu eindelijk komt, ,,want er komen geen oplossingen.''

Wethouder Breunis van de Weerd legde uit dat op dit traject verkeersdrempels liggen en dat er maximaal dertig kilometer per uur gereden mag worden. ,,In 2012 reden er 3 á 4000 motorvoertuigen per dag. Dat is druk, maar past nog wel op die plek. Het fijnstofprobleem is niet aan de orde, maar de geluidsoverlast is extreem voor een woonstraat, omdat er veel vrachtwagens rijden.''

Hij wees erop dat de kwestie te maken heeft met het verkeer dat van of naar de Westzoom rijdt. ,,Dat wordt verdeeld over de Postweg/Dorpsstraat, de Bisschopweg en de Postweg/Scharrenburgersteeg/A30. Om het verkeer over de Scharrenburgersteeg te leiden, zouden we het vrachtwagenverbod daar op kunnen heffen, maar de vraag is of daar draagvlak voor is'', aldus Van de Weerd. De wethouder liet weten dat hij ook meer onderzoeksgegevens nodig heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie