Culturele week Gelderhorst brengt culturen samen

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In De Gelderhorst, het centrum voor oudere Doven, werken mensen vanuit verschillende culturen. Niet alleen Doof en horend, maar medewerkers komen ook uit Marokko, België, Engeland, Turkije, Ghana, Suriname, Bosnië, Duitsland en andere landen. Deze mensen zijn christen, joods, boeddhist, hindoestaan of moslim.

De Gelderhorst vindt het belangrijk dat bewoners en medewerkers elkaars cultuur beter leren kennen. Daarom heeft De Gelderhorst een werkgroep Diversiteit met medewerkers uit verschillende culturen. Deze werkgroep organiseerde een culturele week met een gevarieerd programma.

De week werd op maandag 3 februari geopend door wethouder Eleveld. Zij sprak haar waardering uit voor het initiatief en zag het als een mooie gelegenheid om culturen bij elkaar te brengen. Op het programma stonden een bazaar, verschillende dansshows en andere activiteiten. Verder werd er een bezoek aan de moskee gebracht. Bewoners waren onder de indruk en er zijn afspraken gemaakt voor meer bezoeken. De week werd vrijdag afgesloten met gezamenlijke Marokkaanse maaltijd. De werkgroep kijkt terug op een succesvolle week.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie