Expositie Guus Haenen en Jacky Zegers in Huis Kernhem

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Van 15 februari tot en met 2 maart 2014 exposeren Guus Haenen en Jacky Zegers in Huis Kernhem met schilderijen en beelden.

Guus Haenen woont en werkt in Arnhem. Na een sociaalwetenschappelijke opleiding gevolgd te hebben, werkt hij al ruim dertig jaar in een maatschappelijke functie, waarvan de langste tijd in dienst van de gemeente Arnhem. De interesse voor kunst bestaat al zijn hele leven. Hij tekende, schilderde, knutselde altijd wel. Pas de laatste vijftien jaar heeft dat geleid tot een gestage productie van schilderijen. De schildertechniek heeft hij zich eigen gemaakt door zelfstudie. Hij schildert nu voornamelijk met acrylverf op masonite, een soort hardboard. Haenen schildert figuratief en gedetailleerd, zijn stijl is te typeren als ‘verhalend realisme’. Hij wil met zijn schilderijen een verhaal vertellen. Meestal is er een directe relatie met zijn eigen leven en beleving. Situaties met clowneske personages, een dubbele bodem, een kwinkslag of spreekwoord, vormen vaak het decor voor zijn schilderijen. “Schilderen is voor mij een passie. Het is steeds weer een uitdaging om ideeën en gedachten vorm te geven. Maar het is ook een andere manier om met mensen in contact te komen.”

Jacky Zegers is in 1999 begonnen met schilderen. Het begon als hobby naast haar beroep als wiskundedocente, maar in 2006 is zij fulltime kunstenares geworden. Haar eerste schilderij was een hondje dat hing te drogen aan een waslijn. Het was voor haar gelijk duidelijk dat het kleurrijk en vrolijk moest zijn. Na dat eerste hondje heeft zij nog vele andere dieren geschilderd, maar honden en katten voerden de boventoon. Na een paar jaar te hebben geschilderd, is Zegers zich meer gaan richten op het maken van beelden. Ook hier zijn vele dieren vertegenwoordigd, maar blijven honden en katten favoriet. Zij maakt haar beelden van kunsthars, waardoor ze geschikt zijn voor binnen en buiten. Haar stijl kenmerkt zich door de vrolijke afbeeldingen en het felle kleurgebruik. De onderwerpen, meestal dieren dus, zijn abstract maar herkenbaar weergegeven.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 16 februari van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

www.huiskernhem.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie