Vrouwen DTS Ede verliezen nipt in Huissen

9 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de voetbalsters van DTS Ede stond zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen RKHVV op het programma. De oude ploeg van trainer Tom Polman. Thuis werd RKHVV met 5-1 verslagen, dus we wisten dat we een getergde ploeg zouden treffen. Op de stand stonden beide ploegen op 18 punten en winst was dus voor beide ploegen erg belangrijk. Dit keer woon RKHVV: 1-0.

DTS begon wat beter aan de wedstrijd en had de controle. Er ontstonden niet heel veel kansen in het begin, maar het was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren.

De eerste kans was voor DTS rond de 15de minuut, een één twee aan de zijkant tussen Linda Helbling en Hiske Huisman, waarmee laatstgenoemde diep gestuurd kon worden. Zij gaf een goede voorzet die EvelineZech kon koppen. Zij raakte de bal niet helemaal goed en de bal schoot door, maar daar stond Gera op den Kelder nog die de bal helaas in het zijnet schoot.

Vervolgens kwam RKHVV er af en toe uit via hun gevaarlijke linkerkant, een vrije trap op een gevaarlijke plaats werd in de handen van Simone Hensen geschoten. De grootste kans de eerste helft was voor Linda Helbling. Een goede voorzet van Sarina Groeneveld leek Helbling bij de tweede paal binnen kunnen koppen, maar de rechtsback van RKHVV kon dit nog net voorkomen. In de laatste minuut van de eerste helft Hensen nogmaals knap toen Marieke van Ottele van RKHVV alleen op haar af kwam. Met 0-0 ging de rust in.

Na de pauze veranderde er weinig aan het beeld van de wedstrijd. Er werd door beide ploegen strijd geleverd, maar het goede voetbal liet nogal te wensen over. Renate Groeneveld had nog een gevaarlijk schot, maar deze ging rakelings naast.

Rond de 63ste minuut ging de linksbuiten van RKHVV de één twee aan en kwam daardoor alleen voor keepster Simone Hensen. Helaas voor DTS kon de Edese keepster dit keer geen redding brengen en zo stond het 1-0.

DTS Ede ging steeds opportunistischer spelen, maar dit kwam het voetbal niet altijd ten goede. RKHVV ging steeds meer tijd rekken en zo bloedde de wedstrijd dood. Trainer Polman gooide er nog wat aanvallende wissels in, maar verder dan een kopbal in de laatste minuut van Linda Helbling kwam DTS niet.

RKHVV pakte een belangrijke overwinning en DTS zal de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Saestum moeten laten zien wat het waard is.

Komende zaterdag speelt DTS Ede thuis tegen Telstar voor de beker. Aanvang: 15.00 uur.