Op zoek naar Wild

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Wandelend langs een aarden wal, een landbouwenclave en drinkplaatsen voor wild, gaan deelnemers samen met de boswachter op zoek naar sporen van zwijnen, edelherten, dassen en vossen. Hierbij bestaat altijd de kans, dat men een zwijn of edelhert tegenkomt. Tijdens deze tocht ontdekken natuurliefhebbers hoe een leefgebied van een edelhert, wild zwijn of das eruit ziet. Ook zal de boswachter iets vertellen over het ontstaan van de Gelderse Vallei, de eeuwenoude karrensporen, boomsoorten en de aparte heuvels aan hun vorm herkenbaar als de z.g. grafheuvels. Wanneer de deelnemers moe maar voldaan terugkomen in het Natuurcentrum, kan men tegen betaling nog genieten van een kopje koffie of thee, en even napraten met de boswachter.

De tocht is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, en goed schoeisel is aan te bevelen.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede ( een zijweg van de N 224, provinciale weg Ede - Arnhem ). Kosten van de wandeling zijn € 4,50 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij de VVV in Ede ( 0318 ) 61 44 44. Meer informatie over het Natuurcentrum Veluwe is te vinden op de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie