Speuren naar Sporen vanaf Otterlo

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Hoe vaak gebeurt het niet dat men al wandelend door het bos sporen ziet van dieren maar niet weet van welk dier die sporen zijn. Voetafdrukken van dieren worden prenten genoemd. Als men in het bos een plek ziet met heel veel dierafdrukken naast elkaar dan is dat een soort vaste route ofwel een doorgaande weg van de dieren, dit heet een wissel. Als onder een boom allemaal uitgepikte dennenappels liggen, dan is dat misschien de etensplek van de bonte specht . De specht lust graag de pitten van de dennenappels die hij tussen het boomschors klemt en dan met zijn snavel open hakt. Ook kan men de uitwerpselen van roofdieren vinden. Indien men een krans van kleine veertjes ziet zijn dat waarschijnlijk de resten van een kleine vogel die door een sperwer is opgegeten.

Wanneer men wat meer weet van sporen wordt het steeds leuker en spannender om in het bos te wandelen. Men gaat dan met andere ogen kijken naar de natuur.

Startpunt / verzamelpunt is tegenover Carnegie Cottage , Onderlangs 35 in Otterlo.

Kosten van de wandeling zijn € 4,50 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij de VVV in Ede (0318) 61 44 44. Meer informatie over het Natuurcentrum Veluwe is te vinden op de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie