Het lammerenspel is weer begonnen

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij beide herders op de Edese heidevelden zijn inmiddels de eerste lammetjes geboren. Je zou kunnen zeggen: Het spel is begonnen!

Herder Henk van de Brandhof van de kooi op de Ginkelse Heide heeft er inmiddels vijf en Aart van de Brandhof van de kooi op de Eder Heide vier. Beiden hebben één tweeling. Henk van de Brandhof verwacht in totaal zo'n 160 lammetjes, Aart zo'n 320.

Helaas voor het publiek zijn beide kooien vanaf dit moment niet meer toegankelijk. Dat allemaal om een eventuele Q koorts te voorkomen. De Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden heeft wel weer een Groot Kraambezoek kunnen organiseren en wel in het weekend van 1 en 2 maart bij de kooi van Henk op de Ginkelse Heide.

Op beide dagen is het publiek welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur om de pasgeboren lammetjes van dichtbij te bekijken in een speciaal voor deze gelegenheid naast de kooi geplaatste tent. Belangstellenden worden ontvangen met beschuit met muisjes. Ook is er chocolademelk en glühwein aanwezig.

In het weekend van 8 en 9 maart kunnen nieuwsgierigen bij de kooi van Aart. Dan verzorgt Natuurcentrum Veluwe weer bezoekjes aan de kooi op de Eder Heide tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie