Column 'Redelijk Getikt': Trui en schaatspak

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Wat is de overeenkomst tussen een warme trui en een hypermodern schaatspak van Ireen Wüst? Juist...Ede!

In de centrale hal van ziekenhuis Gelderse Vallei staat namelijk een pop, gehuld in zo'n ultralicht schaatspak, dat de topsporters in Sotsji dragen om scherpe tijden neer te zetten. 'Ons' ziekenhuis haakt slim in op de Olympische Spelen.

Gelderse Vallei profileert zich namelijk als ziekenhuis waar topsporters terecht kunnen om hun lichaam in optimale conditie te brengen. Zij legt accent op het belang van bewegen en de juiste voeding. Het menu van Sven Kramer is uiteraard tot de laatste gram uitgebalanceerd.

In het verlengde daarvan zijn deze aspecten voor iedereen natuurlijk van belang, of je nu de 500 meter sprint op klapschaatsen in Rusland moet winnen, of elke zaterdag een balletje trapt bij de veteranen van DTS.

Het ziekenhuis is er natuurlijk niet alleen voor topsporters. 'Ziek zijn is topsport' luidt het algemene thema. Voor herstel en een goede gezondheid is puike voeding voor iedereen belangrijk. Het is de link tussen toppers en de gewone man.

Ik vraag me wel af hoe de bezoekers van het Leger des Heils zullen kijken naar die informatieruimte in het ziekenhuis. Vrijdag kregen ze bij deze organisatie namelijk een warme trui uitgereikt. Lekker warm, maar wat een afstand tot dat schaatspak. En de gezonde voeding? Een kop koffie of thee, met een smeuïge plak cake. En de gezichten...die glunderden alsof zojuist een gouden medaille was gewonnen.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie