Popschool Jamsessies gaan toch door

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 20 februari organiseert Novae Popschool Ede weer een jamsessie in de Sub. “Eind december wisten we nog niet of we in 2014 de sessies door konden laten gaan. Voor een ongesubsidieerde muziekinstelling, maar ook voor een horeca-onderneming als café Substitute is het in deze tijd een uitdaging om de begroting sluitend te krijgen. Maar het zou ons aan het hart gaan om de sessies te moeten stoppen. Al meer dan vier jaar zijn de jamsessies een enorme aanwinst voor Ede, er ontstaan nieuwe bandjes en het is enorm leuk om te zien hoe iedereen zich ontwikkelt op het podium”, vertelt popschooleigenaar Collin Leijenaar. “We hebben een lucratief plan om voor 2014 de jamsessies door te laten gaan. We maken dit op de komende jamsessie en ook op onze social media en onze website bekend.

Edenaar en gitarist Elisa Krijgsman is op deze jamsessie te gast in de huisband. Leijenaar vervolgt: “En we starten vanaf nu sharp om 21:00 uur met de huisband, zodat we zo snel mogelijk de sessie open kunnen gooien voor andere muzikanten.”

Het unieke aan deze jamsessies in de Sub is de diversiteit in muziekstijlen, leeftijd en niveau. Je kunt je bij de sessieleider melden als je mee wilt doen. Heb je bepaalde songs die je graag wilt spelen, neem dan de akkoorden in drievoud en de tekst mee, zodat je grotere kans hebt dat er muzikanten zijn die mee kunnen doen. “Maar jammen op een paar akkoorden is natuurlijk ook helemaal te gek,” sluit Leijenaar af.

Backline is aanwezig. Wel zelf gitaar, bas, blaasinstrument of drumstokken meenemen. Meer info: www.popschoolede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie