Ongelukkige nederlaag DES in Gelderse hoofdklasse

13 februari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - Het eerste achttal van DES speelde donderdagavond in de Gelderse hoofdklasse dammen tegen WSDV uit Wageningen.

De nummer twee op de ranglijst liet DES met lege handen achter. Een 9-7 nederlaag betekende dat DES alle hoop op een hoge ranglijst positie kan laten varen.

DES miste door werkzaamheden en ziekte Arjen Timmer en Jacco Bos.

De wedstrijd begon met een mooie remise van invaller  Dennis Bos tegen Henk Kleinrensink. Bos kreeg een damzetje tegen maar pakte deze netjes  af en het eindspel werd in een vijf om vijf stand op remise  gehouden.

Dik van Roekel speelde tegen Dirk Kleinrensink een ouderwetse kamikaze partij. Het liep voor de Lunteraan helaas niet goed af en de punten gingen naar WSDV.

De tweede invaller Erwin Jochemsen speelde een mooie  partij maar moest in tijdnood toch de punten inleveren bij de Wageningse topscoorder Jaap Vink.

De wedstrijd werd toch weer spannend door een regelmatige overwinning van Harmjan Lammers op de jeugdleider van WSDV Gerard  Zijlema.

Arwin Lammers speelde tegen de talentvolle jeugdspeler Jan  Groenendijk. Het werd een gelijkopgaande partij waarin Lammers in het  eindspel de verkeerde voorzetting koos. Verlies was niet meer te voorkomen.

Arno Bos was de grote verrassing. Hij stond in het middenspel wat moeilijker maar wist via een sterk eindspel de punten binnen de slepen tegen Arie Janssen van Doorn.

Aldert van Eck speelde tegen de Wageningse kopman Fred Ivens. De partij ging gelijk op en in het eindspel stond Van Eck een schijf voor. Maar remise was de terechte uitslag.

Jaap Heij mocht het opnemen tegen Esther Muijen. In een klassieke partij kreeg de Wageningse dame eerst veel voordeel maar in hevige tijdnood verdween dit als sneeuw voor de zon. In het eindspel stond Heij twee schijven voor maar met een listig zetje wist Muijen nog net de remisegrens te bereiken.

De 9-7 nederlaag was voor DES een feit. Het team bezet in de Gelderse hoofdklasse nu de zesde plaats.

Individuele uitslagen:

WSDV - DES 9-7

1. Arie Janssen van Doorn - Arno Bos 0-2   

2. Fred Ivens  - Aldert van  Eck   1-1

3. Jan Groenendijk  -  Arwin Lammers  2-0

4. Esther Muijen - Jaap Heij 1-1

5. Gerard Zijlema  -  Harmjan Lammers  0-2

6. Jaap Vink  -  Erwin Jochemsen  2-0

7. Dirk Kleinrensink  - Dik van Roekel 2-0

8. Henk Kleinrensink  -  Dennis Bos 1- 1 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie