Knotsgekke wedstrijd eindigt in zege FC Jeugd

19 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - Veel strijd, beleving en emotie. Weinig goed voetbal. Maar FC Jeugd kwam tegen het Oosterbeekse OVC 85 uiteindelijk als winnaar uit de bus. De 3-2 zege werd in het laatste kwartier veilig gesteld.

door Eip Janssen

,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt ", keek FC Jeugd aanvoerder Raldy van Haastert terug. De goed spelende middenvelder refereerde aan de in blessuretijd gescoorde 0-1. Vincent van Weelden benutte een strafschop in de rebound.

,,Onze doelman riep dat dat niet mocht. De scheidsrechter (Veeneman uit Apeldoorn, red.) begon te twijfelen. Hij wist het niet meer. Hij raadpleegde de trainers en besloot voor rust te fluiten. Ik kijk het na en jullie horen voor aanvang van de tweede helft mijn beslissing . Uiteraard werd de wedstrijd bij een 0-1 stand voor OVC hervat", vervolgde Haastert.

,,De FIFA staat geen videoscheidsrechter toe. Maar kennelijk wel een computerscheidsrechter", werd gegrapt.

OVC maakte in de eerste helft de wat betere indruk. ,,Dat klopt. Het was bij FC Jeugd wat onrustig. Ballen die net niet aankwamen. En ook werd de lange bal, met de harde als bondgenoot teveel gespeeld , blikte Van Haastert terug. Beide ploegen verzuimden te scoren.

,,Maar er waren genoeg mogelijkheden. Een 2-2 ruststand was niet onmogelijk geweest , meende de aanvoerder. Op het moment dat de spelers het rustsignaal verwachten eindigde een verre bal in het FC Jeugd strafschopgebied. Yunus  ¿czan zou een overtreding hebben gemaakt op Haris Kandzetovic. Ondanks de vele Edese protesten belandde de bal op de stip. Van Weelden zette de gasten op een 0-1 voorsprong.

Rust

,,De lange rust (bijna 25 minuten, red.) werd benut voor een donderspeech. Trainer Habib al Mohsinawi gaf de goede aanwijzigingen. En had (later) ook een goede hand van wisselen", analyseerde Raldy van Haastert.

Het spel golfde op en neer, hoewel FC Jeugd de beste kansen kreeg. Het was invaller Murat Senyer die de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. ,,Dan zijn we even niet bij de les. Vanaf de aftrap wordt het 1-2 (Thijs van Gestel). Dat overkomt ons te vaak", keek de aanvoerder kritisch in de spiegel.

In een turbulent laatste kwartier draaide het spelbeeld. FC Jeugd nam alle risico s en werd beloond. Murat Senyer zorgde weer voor de gelijkmaker: 2-2.

Granaat

,,De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook OVC behoorlijke kansen kreeg. Maar het droomdoelpunt van rechtsback Ilkan Tomruk was de kers op de taart. Het schot van zeker twintig meter sloeg als een granaat in de touwen", glunderde Raldy van Haastert.

In de spannende slotfase bleef FC Jeugd fier overeind. ,,Goede zaken gedaan op de ranglijst. Maar ook in de tweede periode. Arnhemse Boys staat er virtueel wel beter voor . Maar laten ze eerst de achterstallige wedstrijden maar eens winnen" , besloot de aanvoerder voorzichtig.