Verdiende nederlaag voor Lunteren

19 februari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - Lunteren heeft grote ambities voor komend seizoen. Maar de kans wordt steeds groter dat dit op derde klasse niveau gaat gebeuren. Bij SKV werd met 3-0 verloren.

,,Een terechte nederlaag'', vond Amir Hashemi. ,,We hebben niet goed gespeeld. De afwezigheid van een Mark Drijvers, Tonnie Otten, Martijn Goor en Johan Pater speelde een rol. Het is teveel van het goede. We kwamen slimheid en kwaliteit te kort.''

SKV was de eerste helft al beter. Met Robin Braster en Patrick van Norden (lat) kreeg Lunteren haar kansjes. Kort voor de rust kwam de thuisploeg via Sem Dijkema op voorsprong. ,,Twijfelachtig'', zei Hashemi. ,,Jelle Neumann had een vrije trap moeten hebben. Uit de tegenaanval viel het doelpunt.''

In het tweede bedrijf had Gerwin Hoogendoorn nog de 1-1 op zijn schoen. Maar ook nu was SKV beter. Peer Aldenkamp tekende voor de 2-0. Matthijs Klaassen bepaalde de eindstand op 3-0. ,,Daar is niets op te dingen. Zij waren voetbaltechnisch beter en ook agressiever'', stelde Hashemi. ,,Wij hadden onze goede momenten. Die waren niet goed genoeg om te winnen.''

De trainer zag de achterstand  op een PD plaats oplopen tot zes punten, bij zijn club die volop bezig is met het komende jaar. ,,Of dat invloed heeft, kan ik niet beoordelen. Ik heb de jongens alleen gevraagd met dit seizoen bezig te zijn.''