Bierproeverij met Stouts bij Veluwse Heidebrouwerij

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Voor liefhebbers van speciaalbieren is er op vrijdagavond 28 februari een bierproeverij met stouts. Elke stout is gemaakt met gebrande mout, maar de smaken lopen uiteen van zacht en zoetig tot extreem krachtig. Bierambassadeur Henk Wesselink van Bierevents vertelt bij elke stout de bijzonderheden. De proeverij is uitermate geschikt voor mannen en vrouwen die pittige smaken niet uit de weg gaan!

Een voorbeeld van een stout is het bekende Guinness, een donker bier met een heftige smaak. De smaak van Guinness en van alle andere stouts wordt bepaald door gebrande mout, dit geeft tonen van koffie of chocola. Aan de gebrande mout hebben de stouts ook hun donkere, bijna zwarte kleur te danken.

Zacht of extreem krachtig

Ondanks deze overeenkomsten zijn er flinke verschillen. Tijdens de proeverij krijgen deelnemers alle variëteiten van stouts te proeven. Wesselink zegt hierover: “De smaak loopt uiteen van zacht en zoetig tot zo extreem krachtig dat je er steil van achterover slaat”.

Stouts steeds populairder

Wesselink weet te vertellen dat in Nederland steeds meer kleine brouwerijen stouts gaan brouwen. Deze bierstijl wordt steeds meer ontdekt en gewaardeerd. Tijdens de bierproeverij maken de deelnemers kennis met zes verschillende stouts.

Wesselink houdt zelf erg van de smaak van stouts, de smaak van gebrande mout. Hij hoopt dat zijn passie voor deze biersoort overslaat en dat de deelnemers de smaak van stouts te pakken krijgen.

Aanmelding

De proeverij is op vrijdagavond 28 februari, in de Veluwse Heidebrouwerij in Ede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@veluwseheidebrouwerij.nl of info@bierevents.nl. De kosten zijn 17,50 euro per persoon.

Dit is inclusief een rondleiding voorafgaand aan de proeverij, waarbij Gerit Hammink zijn brouwerij laat zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie