Edesche Boys trainer Adil Lahrech opgestapt

13 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - ,, Ja, het kwam ook voor mij heel onverwacht. Dat Adil (Lahrech) na dit seizoen zou vertrekken was bekend. Maar dat hij gisteren (zaterdag, red.) de handdoek in de ring gooide, was na een aantal gesprekken die ik met hem heb gehad, toch nog onverwacht , aldus Edesche Boys voorzitter Richard Stap.

De preses werd geconfronteerd met een trainer die het niet meer zag zitten. Steeds meer selectiespelers sloegen een of meerdere trainingen over. Daarnaast waren de sportieve prestaties na de winterstop niet om over naar huis te schrijven.

,,De chemie was verdwenen zoals dat in voetbaltaal heet , vervolgt Stap. Hij betreurt het vertrek. ,,De trainer genoot nog ons vertrouwen. Natuurlijk heb ik gehoord van de problemen. Maar de deur stond letterlijk en figuurlijk bij me open. Ik heb daar waar mogelijk een luisterend oor gehad. En zo nodig een advies gegeven. Maar voor de trainer was de maat vol.

Training

Adil Lahrech snapt dat de mededeling van zijn toch wel onverwachte stoppen ingeslagen is. Toch wil hij niet in wrok omkijken of de zwarte piet uitdelen.

,,Als je zo n besluit neemt is best wat gebeurd. Maar laat ik voorop stellen dat ik onderdeel ben van een team. De technische staf en spelersgroep moet zowel intern als extern een front vormen. Dat is niet geheel gelukt. Daarom heb deze week met het bestuur gesproken. De reden om te stoppen?  In het begin van het seizoen had ik een grote zeer gemotiveerde groep tot mijn beschikking. Afgelopen dinsdag waren er nog maar een paar spelers op de training. In de tussen liggende periode is er best wel wat gebeurd. Dat zal ik niet ontkennen. Spelers zijn gestopt of kwamen door wat voor oorzaak dan ook steeds minder trainen , legt hij uit.

Eind december 2013 gaf Lahrech al aan het hoofdtrainerschap komend seizoen niet voort te zetten. ,,Dat klopt. Ik heb aangegeven mij meer op mijn privé situatie te willen richten. Nu met voortschrijdend inzicht kwam daarbij dat ik als geboren winnaar mij zelf moest motiveren. Dat kan nooit goed zijn. Een training voorbereiden was haast onmogelijk. Je wist niet hoeveel spelers aanwezig waren , vervolgt Lahrech.

Gevoel

De trainer, die de Edesche Boys een warm hart toedraagt, hakte zaterdagmorgen de knoop door. ,,Ik heb de voorzitter (Richard Stap, red.) gebeld. Je kunt het besluit wel uit blijven stellen. Maar daar was zowel de Boys als ik niet mee gediend.

Lahrech geeft aan met een redelijk goed gevoel op zijn kortstondige hoofdtrainerschap terug te kijken.

,,Edesche Boys heeft zowel sportief als organisatorisch toch een aantal stappen gemaakt. Dat ik daar een aandeel in mocht hebben stemt me tevreden. Ik hoop dat de groep gemotiveerd het seizoen wil afsluiten. Dat zijn ze zowel naar zichzelf als de club verplicht. Of ik ze met dit besluit in de steek laat? Zo voel ik dat niet. Ik verwacht dat er spelers teleurgesteld zijn maar ook dat een aantal spelers er begrip voor kunnen opbrengen. Uiteindelijk zijn er nu alleen maar verliezers. Althans zo voel ik het , besluit de geëmotioneerde trainer.

Ron Wien

,,De spelersgroep is vanmiddag (zondag, red.) bijgepraat. Natuurlijk was er een schrikeffect bij enkele spelers", geeft  Stap weer.

In de uitwedstrijd tegen SV Terwolde zal oud coach Ron Wien samen met Bert Andree de honneurs waarnemen. Wien maakt verder het seizoen af. De Boys man pur sang kwam vannacht terug van een vakantietrip. ,,Maar hij laat zijn Edesche Boys hart spreken . Ron kent de groep goed. Ik heb er alle vertrouwen in", besluit voorzitter Stap.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie