Vrouwen DTS Ede verliezen bekerstrijd van Telstar

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Eredivisionist Telstar kwam zaterdag naar Ede om een plekje in de kwartfinale van de KNVB beker te bemachtigen. Voor DTS was het vooral zaak om een leuke wedstrijd te spelen en ongeschonden en kaartloos het duel door te komen. Erg veel hoop op de winst had de ploeg namelijk al niet. Het moest het deze middag namelijk doen zonder de geschorste Linda Helbling en Yvonne Veldhuizen. De geblesseerde Floor van Gemert, Anne-MeikeOverduin, Jaimy Jansen en Sanne van Dijk keken toe en ErikaRoseboom en Willeke Pater waren nog op vakantie. Renate Vonk kreeg rust van trainer Tom Polman. Gelukkig hoefde het tweede vrouwenteam van DTS die dag niet in actie te komen en werd de selectie aangevuld met Laura van der Gronden, SerenaSuitela, Margriet Jansen, Fabiënne Hendriks en Jill van 't Zand. Telstar won met 0-6.

Het wedstrijdtempo lag vrij laag, wat vooral gunstig was voor de thuisploeg. Telstar ging slordig om met de kansen die het kreeg en DTS stond goed in haar organisatie, waardoor een tegengoal tot de 24e minuut kon worden voorkomen. Toen was het echter wel raak. Stefanie van der Gragt kopte de 0-1 binnen.

DTS was voornamelijk aan het verdedigen, maar een enkele keer kwam de ploeg eruit en vlak voor rust was er zelfs de kans op de gelijkmaker. EvelineZech kon alleen op de keepster af, maar raakte de bal verkeerd, waardoor de keepster de bal gemakkelijk kon pakken. Niet ontevreden gingen de blauw-witten met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

Na rust werd al snel duidelijk dat de witte leeuwinnen, zoals zij zichzelf noemen, wat vaker per week trainen en dus met name qua conditie en snelheid de wedstrijd domineerden. Binnen twee minuten schoot Dominque van Vugts de 0-2 binnen. Kort daarna kwam keepster Simone Hensen vervelend in botsing met een eigen speelster. Zij moest met een nekblessure het veld verlaten en Chantal Kersten kwam in haar plaats het doel verdedigen.

In de 60e minuut werd zij ongelukkig gepasseerd doordat Kirsten Kranenburg de bal verkeerd raakte en deze in eigen goal belandde. Enkele minuten later schoot Dominque van Vugts haar tweede van de middag binnen en weer zes minuten later maakte Amber van der Heijde er 0-5 van. Van Vugts zette tien minuten voor tijd de stand op 0-6, wat tevens de eindstand was.

De witte leeuwinnen stromen dus door naar de kwartfinale en DTS kan zich weer volledig richten op de competitie. Tom Polman hoeft dankzij deze bekerronde de geschorste Linda Helbling en Yvonne Veldhuizen niet volgende week te missen. Dan zal DTS vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis proberen te houden. Om 12.15 uur zal er op sportpark Inschoten worden afgetrapt tegen Saestum.

De ploeg uit Zeist is erop gebrand van de negende plek af te komen, zodat het geen nacompetitie hoeft te spelen. Doordat het vrouwenteam van FC Utrecht is opgedoekt, kan Saestum gebruik maken van enkele voormalige eredivisiespeelsters, hetgeen voor DTS een extra uitdaging is om desondanks de punten in Ede te houden.

Doel: Simone Hensen (50' Chantal Kersten);

Verdediging: Sarina Groeneveld; Kirsten Kranenburg; Gera op den Kelder; LarissaLibosan;

Middenveld: SerenaSuitela; Hiske Huisman; Laura van der Gronden;

Aanval: Margriet Jansen; EvelineZech (63' Jill van 't Zand); Fabiënne Hendriks.