Delegatie uit Sri Lanka enthousiast over Het Streek

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE, 17 februari 2014 - Een zevenkoppige delegatie van het ministerie van Onderwijs van Sri Lanka bracht vorige week een bezoek aan Ede. Docenten en leerlingen van CSG Het Streek praatten hen bij over hun ervaringen met het Nederlandse examensysteem.

Benieuwd naar succes

De delegatie uit Sri Lanka is ongeveer twee weken in Nederland om zich te verdiepen in het Nederlandse examensysteem binnen het voortgezet onderwijs: de combinatie van een schoolexamen en een centraal examen dat landelijk wordt afgenomen. In Sri Lanka is dat onbekend. Daar doet een leerling in zijn of haar schoolcarrière wel drie keer een centraal examen. Scholen hebben veel minder vrijheden dan in Nederland. De delegatie was vooral benieuwd naar het succes van dit systeem.

Voorbeelden van samenwerking

Rector Marjolein Willemsen heette de delegatie welkom. Daarna gingen de Sri Lankanen in gesprek met eindexamenleerlingen van Het Streek. Zij vertelden over hun ervaringen met de schoolexamens en gaven aan zich op deze manier goed voor te kunnen bereiden op het centraal examen. Docenten informeerden de delegatie over het samenstellen van de schoolexamens. Examensecretaris Koert van der Lingen vertelde de bezoekers alles over de organisatie van de examens. Zij toonden zich zeer enthousiast. Op 4 maart zal een tweede delegatie een bezoek brengen aan CSG Het Streek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie