Clubkampioenschappen Budo Academy Physical

17 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend organiseerde Budo Academy Physical haar jaarlijkse clubkampioenschappen judo. Ook de allerjongsten van drie jaar namen deel aan dit judo festijn.

Naast de hoofdlocatie in Ede, waren de dependances uit Harskamp, Lunteren en Veenendaal ook goed vertegenwoordigd.

Edgar Kruyning en Matthieu Lawalata waren erg te spreken over het niveau. Er werden hele mooie judoworpen gemaakt. Dat geeft aan dat het technische niveau waar de Budo Academy om bekend staat, ook tijdens de judowedstrijden tot uiting komt, zelfs bij de allerkleinsten.

Speciale trofee

Tijdens deze clubkampioenschappen werd ook de "Frank van den Brink" trofee overhandigd aan de judoka die het meeste indruk heeft gemaakt afgelopen seizoen. Frank van den Brink was jarenlang coach bij de Budo Academy, maar werd vier jaar geleden helaas getroffen door een zwaar herseninfarct. Frank heeft op sterven gelegen, maar herstelde wonderbaarlijk en staat ondanks beperkingen toch weer af en toe op de judo tatami.

De prijs ging naar Joeri van Opstal, die bij de Nederlandse selectie van jong oranje is toegevoegd en is geselecteerd voor wedstrijden in het buitenland.

Motorische ontwikkeling en zelfvertrouwen

Dit evenement is voor velen de eerste kennismaking met Judo als wedstrijdsport. Kinderen leren hierdoor om te gaan met winst en verlies en is daardoor een mooie aanvulling op het opvoedkundige karakter van de judo sport zoals onderwezen bij budo Academy Physical. Door onze les methode leren we kinderen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen alwaar het zelfvertrouwen aan gekoppeld zit, aldus Lawalata.

Volgens hoofddocent Edgar Kruyning, zelf 7e dan judo, is judo; 'enorm belangrijk voor de fysieke/motorische ontwikkeling van het opgroeiende kind'.

Voor meer informatie over Budo Academy Physical: 0316-635144

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie