Christelijke Regiokoor Fiducia Ede schenkt € 1.400,- aan Voedselbank

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Circa 1200 bezoekers aan het concert in De Doelen te Rotterdam, vormden de basis van de uitreiking van deze uitreiking. Voorzitter van FIDUCIA, Gerard Beldman overhandigde de cheque aan de penningmeester van de voedselbank mevrouw Weijman. In haar dankwoord stelde zeer verrast te zijn en dit bedrag te zullen gebruiken voor aanschaf van nieuwe koelapparatuur.

In oktober 2013 heeft het Christelijk Regiokoor Fiducia Ede een groot concert georganiseerd in De Doelen te Rotterdam. Dit concert werd mede georganiseerd door drie andere koren allen onderleiding van Peter Burger.

Muziekschrijver Johan Bredewout en tekstschrijver Hans de Ruiter schreven vier verschillende oratoria die voor dit concert omgevormd zijn naar één geheel , met als titel: “Alfa en Omega, van Schepping tot Herschepping”.

De vier koren hadden als doelstelling de netto opbrengst te verdelen onder een aantal goede doelen, Fiducia koos voor de Voedselbank Ede .

Met dank aan het grote aantal bezoekers en diverse sponsoren zoals het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn te Ede en VOA Scherpenzeel B.V. kon het mooie bedrag van € 1400 als gift worden gerealiseerd.

“Fiducia” betekent “Rotsvast vertrouwen” en heeft daarnaast als motto: Fiducia is meer dan zingen alleen. Iedere woensdagavond repeteert men enthousiast in de Bethelkerk in Ede waarvoor een ieder die kan en wil zingen wordt uitgenodigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie