'Oscar Fever' bij CineMec Ede

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de 86e keer de Oscars worden zondag 2 maart de Oscars uitgereikt. Donderdag 27 februari tot en met zondag 2 maart is het daarom 'Oscar Fever' in CineMec. Met een speciale strippenkaart kunnen filmliefhebbers met korting drie verschillende genomineerde films bezoeken: dé kans om vlak voor de uitreiking nog zoveel mogelijk Oscarkanshebbers te zien.

Een greep uit de Oscarfavorieten

American Hustle is de grote favoriet met maar liefst tien nominaties, waaronder Beste Film. Deze misdaadkomedie met BradleyCooper, Christian Bale, Amy Adams en Jennifer Lawrence gaat over de befaamde 'Abscam' undercoveroperatie van de FBI eind jaren '70. De vorige film van David O. Russell, SilverLiningsPlaybook, was vorig jaar ook zeer populair met acht nominaties.

12 years a slave is genomineerd voor zes Oscars waaronder Beste Film. Dit indrukwekkende drama, met onder anderen Michael Fassbender en Brad Pitt, won eerder de Golden Globe en BAFTA voor Beste Film.

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelooflijke verhaal van SolomonNorthup (ChiwetelEjiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Hij werd ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden.

The Wolf of Wall Street is genomineerd voor vijf Oscars waaronder Beste Film & Beste Acteur. De verwachtingen zijn hooggespannen: wint Leonardo DiCaprio eindelijk de felbegeerde Oscar voor Beste Acteur? Onlangs werd hij al wel bekroond met de Golden Globe in deze categorie. Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort.

Programma

Het complete Oscarprogramma bestaat uit de films: American Hustle, The Wolf of Wall Street, 12 Years a Slave, Her, Philomena, Captain Phillips, La Grande Bellezza, Mandela: Long Walk to Freedom, The Hobbit 2 en Frozen.

Bezoekers van Oscar Fever kunnen kans maken op vrijkaarten voor een film naar keuze door op het Oscarformulier te voorspellen wie de Oscarwinnaars zijn.

Algemene informatie:

Voorstelling: Oscar Fever

Datum: Donderdag 27 februari tot en met zondag 2 maart 2014

Tijd: Aanvangstijden verschijnen dinsdag 25 februari op de website, dan kan er ook gereserveerd worden voor de films.

Prijs: Een strippenkaart kost 19,50 euro voor drie films. Deze kaarten zijn nu aan de kassa verkrijgbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie