Dromen worden werkelijkheid in Park De Poelakker

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

LUNTEREN - De bouw van de villawoningen in Park De Poelakker gaat in april van start. Daarmee worden dromen werkelijkheid. Op het terrein bij jeugdherberg De Poelakker in Lunteren worden tien kavels met droomvilla’s gerealiseerd op een prachtige locatie.

“Half april sluit jeugdherberg De Poelakker. Aansluitend starten we met de bouw van de villa’s,’’ zegt Wim van Veldhuizen van Van Swaay Projectontwikkeling. “We hebben voldoende kavels met villa verkocht om te kunnen starten. Er is nog één kavel met villa beschikbaar. Dus mensen moeten zich haasten als ze een plekje willen krijgen op deze bijzondere locatie aan de rand van Het Luntersche Buurtbosch.’’

Er is een nieuw plan gemaakt voor nieuwbouw bij jeugdherberg De Poelakker. “We zijn er trots op dat we nu toch de droom van Jan van Loon, Van Swaay Projectontwikkeling en de drie makelaars Onno van Roomen, Harrie Stroomberg en Peter van den Top kunnen waarmaken.’’ Voormalig eigenaar Jan van Loon woonde er van jongs af. “Het is een unieke locatie, vanwaar je zo Het Luntersche Buurtbosch inloopt,’’

Drie types

Architect Henk Schuurman uit Renswoude maakte ontwerpen voor drie types villawoningen. Hij ontwierp vrijstaande, ruime gezinswoningen in twee types. Ze verschillen in positionering ten opzichte van de nieuwe straat. Het ene type woning wordt zo gepositioneerd op de kavel dat de villa haaks staat op de straat. Het andere type villawoning wordt parallel gepositioneerd aan de straat. Het derde type villa is een wat lagere woning met meer oppervlakte op de begane grond en maakt daar een slaapkamer en badkamer mogelijk.

De villa’s zijn zo ingepast dat er veel ruimte is voor groen . De aanwezige natuur wordt gerespecteerd. Het karakteristieke gebouw van jeugdherberg De Poelakker blijft behouden.

Meer informatie is te vinden op www.plandepoelakker.nl of op de websites van Van de Bunt NVM Makelaars, Peter van den Top Makelaardij of Stroomberg Makelaardij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie